Severne Trapezes en Trapezelijnen | Online bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Severne Trapezes en Trapezelijnen

Trapezes en trapezelijnen van het merk Severne koop je bij Funsport Makkum, de leukste watersportwinkel van Nederland. De windsurftrapezes van Severne zorgen voor extra ondersteuning, waardoor het windsurfen minder intensief is voor je lichaam. Door het inhaken en naar achteren leunen, worden je armen namelijk minder belast. Dit maakt dat je langer op het water kan staan en hierdoor langer kunt genieten van deze geweldige watersport!

4 artikelen  

Verwijder alle

Soorten Severne Trapezes

Severne heeft een tweetal soorten trapezes op de markt gebracht:

  • Heuptrapezes: een heuptrapeze is, zoals de naam al verklapt, een trapeze die bij je heupen wordt geplaatst. De haak zit hierdoor hoger, waardoor je makkelijk in en uit kan haken. Je kan de trapeze eenvoudig om je buik vastzetten. Deze trapeze is zeer geschikt voor beginners, freestylers en wave surfers.
  • Zittrapezes: een zittrapeze zit om je zitvlak. Je trekt deze soort trapeze aan als een soort broek. De haak van de zittrapeze zit lager dan bij een heuptrapeze. Deze variant wordt veel gebruikt in de slalom, freeride en race discipline.

Funsport Makkum biedt verschillende soorten, maten en kleuren heuptrapezes van Severne. Zo vind je bij ons trapezes uit de Air- en de LUX-serie in de maten XXS tot en met XL.

Wanneer gebruik je een trapeze?

Je gebruikt een trapeze als je in staat bent om heen en weer te varen met je windsurfboard. Het gebruiken van een trapeze is de volgende stap in je windsurfcarrière. Ga je voor het eerst windsurfen, dan raden wij je aan om nog even te wachten met het surfen met een trapeze.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van trapezelijnen?

Trapezelijnen zijn de touwen die je om je giek plaatst, zodat je met een trapeze kan gaan varen. Om het uiterste uit jouw windsurfperformance te halen is het van belang dat je de juiste trapezelijnen kiest. Hierbij is het allereerst goed om te kijken naar wat voor trapeze je hebt. Hierbij geldt het volgende:

  • Trapezelijn voor een Severne heuptrapeze: bij een heuptrapeze zit de haak hoger, waardoor je minder lange touwtjes nodig hebt;
  • Trapezelijn voor een Severne zittrapeze: bij een zittrapeze zit de haak lager, waardoor je langere touwtjes nodig hebt.

Twijfels over welke trapezelijnen jij nodig hebt of het bevestigen ervan? Geen probleem, wij helpen je graag! Neem telefonisch contact met ons op of breng ons een bezoek: De Skillbank 9, te Makkum.

Meer windsurfartikelen van Severne

Het windsurfmerk Severne biedt naast trapezes en trapezelijnen ook mastverlengers, gieken, masten, mastvoeten en natuurlijk de onmisbare windsurfzeilen. Bekijk ons hele Severne assortiment hier:

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht