Windsurfmasten | RDM & SDM Masten Bestellen | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Wil je een nieuwe windsurf mast online kopen?

De windsurf masten zijn een belangrijk onderdeel van je windsurf uitrusting. Daarom is het belangrijk om met de juiste mast te varen, alleen is de juiste surfmast kopen is niet altijd eenvoudig. Het beste advies dat we kunnen geven: combineer de windsurf mast merk met hetzelfde zeilenmerk.

48 artikelen  

Verwijder alle

Ruim assortiment windsurf masten met bekende merken

Funsport Makkum heeft een ruim assortiment RDM en SDM masten met alle bekende merken, waaronder Unifiber, Neilpryde, Duotone en North Sails, Gaastra, Severne nog meer merken. Alle surfzeilen zijn altijd scherp geprijsd.

Windsurf masten: RDM vs SDM mast

De wave zeilen van nu zijn allemaal ontwikkeld voor een RDM mast (dunnere diameter), de eigenschappen van de RDM mast zijn in het algemeen: softer, vergevingsgezind gevoel en ze hebben een langere levensduur door de dikkere wandconstructie. Een SDM mast (standaard diameter) wordt meestal gevaren in freeride en slalom zeilen omdat dit een directer gevoel geeft, ook zijn de cambers gemaakt voor SDM masten.

Een flextop, constant curve of de hard top zeil

Elk zeilmerk gebruikt zijn eigen mastcurve, toch zijn er 3 groepen mastcurves waarbinnen alle curves vallen. De soorten mastcurves:

Flextop

Flextop: deze mast heeft in het bovenste gedeelte meer buiging dan in het onderste gedeelte van de mast. Deze curve wordt gebruikt bij het merk Neilpryde.

Constant curve

Bij de constant curve buigt de mast over de gehele lengte gelijk. Dit wordt gebruikt bij de North Sails, Duotone, Gaastra (GA sails), Naish en Severne masten.

Hard top

Hard top is de bovenkant van de mast stijver dan de onderkant van de mast. Dit wordt gebruikt bij verschillende andere merken.

Carbon mast: hoe veel stabiliteit en controle heb je nodig?

Het carbon percentage van een mast kies je bij het zeil wat je gaat varen. Koop je een freeride zeil dan hoef je niet een mast met een extreem hoog carbongehalte te hebben, maar ga je met race zeilen varen, de formule 1 auto’s van het zeilen, dan zoek je een mast met een zo hoog mogelijk carbonpercentage om het maximale uit je zeil te halen. De voordelen van een hoog carbonpercentage is dat het zeil stabieler is, beter te controleren in overpowerde condities en ook nog eens lager in gewicht is.

Alle topmerken masten bij Funsport Makkum

Bij Funsport Makkum zijn alle grote merken voorzien. Zo hebben we altijd een passend aanbod en dat tegen zeer scherpe prijzen. Binnen het assortiment van de topmerken zoals Neilpryde, North Sails, Severne, Duotone, Unifiber en Gaastra heeft u ruim voldoende keus om het juiste merk, maat en model bij ons te vinden.

Ben je op zoek naar een goede en goedkope samenstelling?

Dan raden we het merk Unifiber en STX aan. De Unifiber masten zijn goede en prijstechnisch interessante masten en zijn verkrijgbaar in alle curves, zowel in SDM als RDM.

Ook tweedehands surfzeilen te koop

Bij Funsport Makkum is het tegenwoordig ook mogelijk om online gebruikte (tweedehandse) surfzeilen te kopen. Ideaal als je net kennis maakt met de watersport of je als met een redelijk beperkt budget toch wilt genieten van het windsurfen.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht