Windsurfgiek kopen | Carbon & aluminium gieken | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Windsurf giek kopen - online of in de winkel van Funsport Makkum

Wilt u een windsurf giek kopen? Online in de webshop van Funsport Makkum heeft u genoeg keus, tevens kunt u ook altijd bij onze surfwinkel in Makkum terecht. In ons assortiment hebben we zowel carbon als aluminium gieken.

34 artikelen  

Verwijder alle


Wat is de juiste windsurfgiek?

Waar moet je opletten als je een windsurfgiek wilt aanschaffen. Koop de juiste lengte giek, als je de giek op de langste stand vaart is de giek minder stijf en een groter risico dat de giek breekt. De stijfheid van de windsurfgiek is ook belangrijk, hoe stijver de giek hoe directer en meer controle je hebt over je zeil. Gieken zijn in verschillende diameter buizen verkrijgbaar, de buizen zijn verkrijgbaar in een diameter van 24mm, 26 mm., 28 mm of 29 mm. Bekende windsurfgiek merken zijn North Sails, Duotone Neilpryde en Prolimit.

Aluminium of carbon windsurf giek kopen?

Aluminium gieken

Windsurf gieken zijn verkrijgbaar in aluminium en carbon. De meest verkochte giek is een aluminium, dit heeft vaak te maken met de prijs. Er zijn verschillende soorten aluminium en dat bepaald de stijfheid en prijs. Hoe stijver de giek hoe directer het vaargevoel.

Carbon giek

De carbon giek is een zeer stijve giek dat maakt dat deze uitermate geschikt is voor de windsurfer die het uiterste van zijn materiaal vraagt, de giek heeft een zeer direct vaargevoel.

Wanneer heb je een 24 mm of 29 mm giek nodig?

De windsurfgieken zijn ook in verschillende diameters verkrijgbaar b.v. 29 mm voor de zwaardere windsurfer of de slalom surfer die een direct gevoel wil hebben met zijn windsurfzeil. De 24 mm is zeer geschikt voor de lichtere windsurfer of iemand met kleine handen.

Bij Funsport Makkum betaal je niet te veel voor een topmerk giek

Funsport Makkum heeft alle topmerken voor jou geselecteerd, zodat wij altijd een passende giek voor jou hebben o.a. van de merken: Neilpryde, Duotone, North sails, Severne, Aeron, Gaaste, Prolimit, STX en Unifiber.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht