Windsurf vinnen | Online Windsurf Vin Kopen | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Windsurf vinnen

Heb jij een windsurf vin nodig voor je board? In onze surf webshop hebben wij verschillende soorten windsurf vinnen, zo is er voor ieder windsurf board wel een bijpassende vin. Heb je bijvoorbeeld een vin nodig voor ondiep water, of wil je graag met een stevige wind gaan surfen? In ons assortiment hebben wij onder andere wier vinnen, slalom vinnen, race vinnen, freeride vinnen, wave vinnen en freestyle vinnen. Bekijk de producten online, of kom een keer langs in onze winkel in Makkum voor een goede uitleg voor de juiste vin!

47 artikelen  

Verwijder alle

Beter prestatie en meer plezier met de beste windsurf vinnen

Er zijn veel verschillende manieren om te surfen, binnen het windsurfen zelf zijn er al veel verschillende disciplines. Het is dan ook logisch dat er veel verschillende soorten vinnen zijn, wanneer je optimale snelheid wil heb je een ander soort vin nodig dan wanneer je gaat freestyle windsurfen. Maar is een vin dan echt zo belangrijk? Absoluut, de vin heeft invloed op veel verschillend onderdelen van het surfen, denk bijvoorbeeld aan snelheid en wendbaarheid. Verschillende windsurf vinnen zijn heel anders gemaakt, en alle aspecten van de vin hebben invloed op het surfen. Denk aan de vorm, het materiaal, en de dikte, eigenlijk alles. Daarom is het van groot belang dat je de juiste vin voor jouw board en windsurfstijl vindt.

Wat voor vin past bij mijn surfboard ?

Wanneer je een surfboard koop wordt deze eigenlijk altijd standaard met een vin geleverd. Maar als je echt alles uit je surfboard wilt halen kan je met een relatief kleine investering een extra vin kopen om zo je board een beetje te tunen om het beter te laten presteren. Zo kan je bijvoorbeeld voor verschillende windsterktes een andere lengte windsurf vin kopen. Maar hoe weet je nou precies wat voor vin je nodig hebt? Dit is waar je op moet letten wanneer je een windsurf vin wilt kopen:

  • De lengte: hoe langer de vin, hoe meer lift. Je zal eerder aanplaneren en ook hoger aan de wind surfen. Met een kortere vin heb je meer controle.
  • De dikte: met en dikkere vin heb je meer lift en zal je eerder aanplaneren. Als de vin dunner is heb je minder weerstand en kan je een hogere eindsnelheid behalen.
  • De curve: met een rechte vin haal je meer snelheid, met een kromme vin kan je beter carven.

Bij ons zijn er verschillende merken vinnen verkrijgbaar zoals Select en Unifiber.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht