SUP foil boards

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

SUP foil boards

Als je op zoek bent naar SUP foil boards dan ben je bij Funsport Makkum aan het juiste adres. Funsport Makkum heeft een breed assortiment assortiment aan SUP foil boards. Door het brede assortiment zul je bij Funsport Makkum altijd het SUP foil board vinden waar je naar op zoek bent! Benieuwd? Bekijk dan snel de mogelijkheden!

0 artikelen  

Verwijder alle

Geen resultaten.


Suppen

De afkorting SUP is een veelgebruikte afkorting als het gaat om surfen. De afkorting staat voor Stand Up Paddling. Het werkwoord dat hieruit afgeleid is, is suppen! Waar op een traditioneel surfboard liggend of geknield gepeddeld dient te worden kan dit op een sup board staand. Dit geeft een compleet nieuwe ervaring aan het surfen en maakt de sport ook stukken toegankelijker. Het suppen is namelijk gemakkelijker dan normaal surfen omdat je meer houvast hebt. Daarnaast is suppen ontzettend goed voor de gezondheid. Je traint namelijk je volledige lichaam als je gaat suppen. De combinatie van het plezier, het gemak en de mate van gezondheid van het suppen maakt deze vorm van surfen zo enorm populair.

Foil board

Een foil board is een board dat qua design behoorlijk afwijkt van een traditioneel surfboard. Het foil board heeft een veel langere vin aan de onderkant van het board. De langere vin zorgt ervoor dat het foil board meer energie uit het water kan halen. Je hebt dus minder stroming nodig om met een hogere snelheid te kunnen surfen. Dit betekent direct ook dat je vaker kunt surfen dan met een regulier surfboard. Soms is de stroming aan de oppervlakte namelijk te zwak om op een regulier surfboard te surfen. De hogere mate van energie wordt overigens door ervaren surfers gebruikt om op een intensere manier te surfen. Door de vin kunnen veel hogere snelheden behaald worden en kan men hogere sprongen maken op het foil board!

SUP foil board

Het suppen en het foil board maken surfen dus veel toegankelijker en uitdagender. Enerzijds maakt het suppen het surfen toegankelijker omdat je meer balans op het foil board bewaard. Anderzijds zorgt het foil board ervoor dat je met minder stroming toch kunt surfen. Door gebruik te maken van een SUP foil board kan iedereen dus genieten van de watersport ervaring. Dit geldt voor zowel ervaren surfers, als niet-ervaren surfers. Waar de ervaren surfers het SUP foil board gebruiken om een intensere ervaring op het water te beleven, zorgt het SUP foil board er anderzijds voor dat niet-ervaren surfers kennis kunnen maken met de watersport. Het SUP foil board is dus een board waar iedereen zijn of haar eigen ervaring uit kan halen!

SUP foil board kopen

Als je een foil board wilt kopen in de webshop van Funsport Makkum dan maak je in ieder geval een goede keuze. Al onze SUP foil boards zijn geselecteerd aan de hand van strenge selectiecriteria en voldoen dus aan tal van kwaliteitseisen. Mocht je nog vragen hebt over het kopen van een SUP foil board, neem dan gerust contact met ons op. We begeleiden jouw zoektocht naar het perfecte SUP foil board voor jou!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht