Windsurf foiling | Online shop

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Windfoil, de nieuwe manier van windsurfen

49 artikelen  


Windfoil is een hele nieuwe manier van windsurfen, waarbij je bij 8-9 knopen wind al kan surfen. Bij wildfoil moet je wel rekening houden met de diept van het water. Dit moet namelijk dieper zijn dan 1 meter en moet vrij zijn van waterplanten. Voorkom dus dat je de bodem raakt, dit kan erg gevaarlijk zijn. Windfoilen is niet heel moeilijk, als je al een beetje kunt windsurfen zul je dit snel onder de knie hebben. Om het makkelijker te maken kun je beginnen met een korte mast tussen 40 en 75 centimeter.


Windfoilboard hetzelfde al een windsurfboard?

Nou is het natuurlijk de vraag of je windfoilen kan doen met hetzelfde bord als windsurfen. Dit kan wel, alleen het is niet heel verstandig. Windsurf worden zijn namelijk niet stevig genoeg ten opzichte van windfoilboarden. Zo hebben ze specifieke afwijkende eigenschappen. Het is dus belangrijk een goed bord te hebben, zodat je zeker weet dat je veilig het water op kan.Verschillende onderdelen van een windfoilboard

een windfoilboard heeft verschillende onderdelen. het is wel handig om te weten, welke zit allemaal zijn voordat je het water op gaat.


Foilmast

Als eerst heb je natuurlijk de foilmast. Deze zijn er in verschillende soorten materialen en lengtes. Je begin laag in de lengte en kan steeds wat meer omhoog. In het begin is het redelijk te beginnen met 40 cm. Een korte mast heel wel als nadeel dat je snel het water kan raken, je zult dus al snel een langere nodig hebben.


Frontwing

Dan hebben we nog de frontwing. Deze zorgt voor de lift. Ze zeggen; '' hoe meer foil hoe meer lift'', maar natuurlijk spelen materiaal, dikte, profiel etc. Ook een rol.


Stabalizer

De voorste foilwing wordt in evenwicht gehouden door de foil stabalizer. De stabalizer bepaalt de stabiliteit en koersvastheid. Bij de windfoil zie je vaak ook nog een verticale stabilizer. Deze is nodig om druk vanuit de zijkant aan te kunnen.


Foilfuselage

Dit is wellicht het meest onderschatte onderdeel van de windfoil. De Fuselage verbindt aan de onderkant de frontwing en stabalizer. De krachten die op een foil fuselage komen zijn supergroot. Carbon is hiervoor het meest geschikte materiaal.


Andere benodigdheden nodig?

Om te windfoilen, moet je natuurlijk ook beschikken over goede kleding. We hebben ook verschillende soorten en maten wetsuits in ons assortiment. Neem dus ook zeker eens een kijkje!