Wingsurfen - alles voor wingsurfen bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

 • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
 • ** m.u.v. boards
 • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
 • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Wingsurfen

Op zoek naar een goede wingsurf uitrusting? Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde professional, bij Funsport Makkum vind je alles wat je nodig hebt voor de opkomende watersport: wingsurfen. We bieden een uitgebreid assortiment wings, boards, foils en wingsurf accessoires aan van de bekendste merken. Bekijk online ons assortiment of kom langs in onze winkel in Makkum en laat je adviseren door onze experts!

121 artikelen  


Wat is wingsurfen?

Wingsurfen, ook wel wingfoilen genoemd, is de nieuwste watersport van dit moment en stijgt razendsnel in populariteit sinds het is overgewaaid vanuit Hawaï. Deze watersport is een unieke combinatie van golfsurfen, kitesurfen en windsurfen. Toch lijkt wingsurfen heel erg op het populaire windsurfen. Het verschil tussen beide is dat de basis van het wingfoilen iets moeilijker is, maar dat je snel progressie maakt als je deze eenmaal beheerst. Bij wingsurfen houd je een opblaasbare vleugel, de "wing", in je handen. Met deze vleugel vang je de wind en navigeer je over het water. Je staat op een board dat speciaal is ontworpen voor wingfoilen. Dit board heeft een grote stabiliteit, wat helpt bij het behouden van balans. Door de hoek van de vleugel te variëren en je lichaam te bewegen, maak je snelheid en kies je richting.

Wat heb je nodig voor wingsurfen?

Voor wingsurfen heb je een complete uitrusting nodig die bestaat uit de volgende materialen:

 • Wing: de "wing" of vleugel is de kern van wingsurfen. Dit is een opblaasbare vleugel die de wind vangt en je voortstuwt over het water. Wings variëren in grootte en ontwerp, afhankelijk van de windomstandigheden en jouw ervaringsniveau. In de tabel vind je de grootte van de vlieger die we globaal aanraden bij verschillende windkrachten:
  22-35 knopen 2m2
  20-30 knopen 3m2
  14-22 knopen 4m2
  10-17 knopen 5m2
 • Board: voor wingsurfen heb je een speciaal board nodig. Deze wingsurf boards zijn breed en stabiel, waardoor je makkelijker je balans houdt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en volume. Hoe hoger het aantal liters van het board, hoe stabieler het is. Daarom raden we voor echte beginners een board met ongeveer 140 liter aan. De algemene regel voor het volume van een board is:
  Beginners Lichaamsgewicht in kg + 40 liter
  Gevorderden Lichaamsgewicht in kg + 0 – 10 liter
 • Wingfoil: de wingfoil is een speciaal onderdeel dat je onderaan het wingsurf board bevestigt. Dit creëert lift, waardoor het board omhoog wordt getild en je boven het wateroppervlak zweeft. Dit vermindert de weerstand van het water en zorgt voor een snellere en soepelere rit. Bij lage windsnelheden raden we een groter voorblad aan dan bij hoge windsnelheden. In de tabel vind je de grootte die wij adviseren voor elk ervaringsniveau:
  Beginner 2500
  Enige ervaring 2000
  Gevorderd 1500
  Expert <1500
 • Handige accessoires: je wingsurf uitrusting maak je compleet met een aantal handige wingsurf accessoires , zoals een ‘boardleash’ die je aan je enkel of waistbelt bevestigt en een handpomp voor het opblazen van vleugel en het board.

Niet zeker welke specifieke materialen de beste keuze zijn voor jou? Kom langs in onze winkel in Makkum waar we je graag passend advies geven, zodat je de juiste uitrusting aanschaft voor de ultieme wingsurf ervaring.

Bekende Wingsurf merken

Bekende merken die garant staan voor hoge kwaliteit wingsurf materialen zijn:

Hoe start je met wingsurfen?

Wil je als beginner starten met deze populaire watersport? Je kunt eerst oefenen op het land met de wing, zodat je een gevoel krijgt voor het vangen van de wind. Kies vervolgens een vlak wateroppervlak met milde wind en ga het water op. Start als beginner bij voorkeur op een 140 liter board, omdat dit de het meeste volume en stabiliteit biedt. Plaats je voeten goed op het board, houd de wing vast en vang de wind door je wing in de juiste hoek te plaatsen. Houd je balans terwijl je vaart en blijf oefenen om je techniek te verbeteren. Met deze simpele stappen leer je op een veilige en effectieve manier hoe je moet wingsurfen!

Hoeveel wind is er nodig voor wingsurfen?

Wingsurfen is al mogelijk bij relatief weinig wind. De hoeveelheid wind die nodig is, varieert afhankelijk van de grootte van je wing en je ervaringsniveau. Als beginner is een lichte bries van 10 tot 15 knopen (ongeveer 18 tot 28 kilometer per uur) genoeg om het water op te gaan. Dit geeft je de kans om rustig de wind te vangen en de wing onder controle te krijgen. Voor de gevorderde wingsurfer is een krachtigere wind van 15 tot 25 knopen (ongeveer 28 tot 46 kilometer per uur) ideaal voor meer snelheid en uitdaging.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Heb je een vraag over wingsurfen of de materialen die we aanbieden? Neem dan contact met ons op via 0515 231 085 of stuur een e-mail naar info@funsportmakkum.nl. We helpen je graag bij het vinden van de juiste uitrusting voor wingsurfen!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht