Online windsurfzeilen kopen | Windsurfzeil | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Online surfzeilen kopen bij windsurfshop Funsport Makkum

Online voordelig surfzeilen kopen

Freestyle, freemove, freerace, freeride, kinderzeilen en wave surfzeilen kopen doe je eenvoudig online bij Funsport Makkum. Hier hebben we een uitgebreid assortiment zeilen met alle topmerken, waaronder: Gaastra, Severne, Duotone, Neilpryde, Ga en nog veel meer zeilmerken. In de windsurfshop zijn alle windsurfzeilen nu extra scherp geprijsd!

110 artikelen  

Verwijder alle

Weet je nog niet helemaal zeker welke windsurfzeil je moet kopen?

Lees hieronder meer over de eigenschappen en beslis welk zeil je nodig hebt.

Wave zeilen kopen: een duurzame keus

Wave zeilen staan bekend om hun duurzaamheid en handeling, in een wavezeil zitten meestal 4 of 5 zeillatten waardoor het windsurfzeil makkelijk hanteerbaar en stabiel is. Er zijn verschillende soorten wave zeilen: vlakke zeilen met minder power en power wave zeilen met meer bolling. Het monofilm is vaak gewapend waardoor het zeil extra sterk is, dit is nodig omdat je een wave zeil vaak in extremere omstandigheden vaart. In de meeste wave zeilen wordt een RDM mast aanbevolen.

Freeride zeilen kopen: de veelzijdige topper

Als je op zoek bent naar een veelzijdig zeil dan kom je al snel uit bij een freeride zeil. De freeride zeilen hebben meestal 5 of 6 zeillatten, wat meer stabiliteit geeft. Met een freeride zeil kun je heerlijk heen en weer cruisen en af en toe een sprongetje maken. Je kunt nog onderscheid maken in freemove die zijn in het onderlijk iets meer opgesneden wat ze meer geschikt maakt b.v. op een cross-over board.

Freerace zeilen kopen: voor snelheid en adrenaline

Kick je op snelheid maar toch comfort dan is een freerace zeil uitermate geschikt voor je. Deze zeilen zijn vaak uitgevoerd met 7 zeillatten die voor stabiliteit zorgen, ook met veel wind. Je kunt onderscheid maken tussen een zeil met of zonder cambers, de cambers geven het zeil nog meer stabiliteit en daardoor hogere eindsnelheid. Een zeil met cambers heeft een iets bredere mastslurf en is een beetje lastiger optuigen. Een freerace zeil planeert vroeger aan dan een slalom zeil, maar de eindsnelheid ligt lager dan bij een slalom zeil.

Ook tweedehands surfzeilen te koop

In de windsurfshop van Funsport Makkum kun je tegenwoordig ook gebruikte (tweedehandse) surfzeilen kopen. Ideaal als je kennis wilt maken met het windsurfen of als je met een beperkt budget wilt genieten van het windsurfen.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht