Snowboardschoenen kopen - Dames & Heren - Aanbieding!

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Heren en dames snowboards schoenen in de sale

14 artikelen  
Tijd om nieuwe snowboardschoenen te kopen? In onze webshop vind je snowboardschoenen van de merken Northwave, Flow en Burton. Zowel heren & dames snowboardschoenen koop je online bij Funsport Makkum. De snowboardschoen is van cruciaal belang bij het snowboarden, de snowboardschoen geeft de bewegingen die jij maakt door aan het snowboard. Bij Funsport Makkum vind je alles voor de wintersport.

Hoe kies je de juiste (maat) snowboardschoen?

De ideale maat vind je door de schoen helemaal aan te trekken zoals je tijdens het snowboarden zou doen. Trek de sok die je tijdens het snowboarden draagt aan. Let op trek nooit 2 paar sokken over elkaar aan, want dit vergroot de kans op blaren. Trek de binnenschoen stevig aan (vast is vast) en vervolgens ook je buitenschoen. Door je snowboardschoen goed te sluiten wordt je voet achterin de boot getrokken, wanneer je dit niet doet is het niet te bepalen of je schoen de juiste maat. Je hebt je snowboardschoenen aan, ga nu rechtop staan, dus met je knieën gestrekt. Bij de juiste maat raken je tenen nu zeker de voorkant van de schoen. Vervolgens ga je staan zoals je tijdens het snowboarden staat, dus met gebogen knieën. Doordat je door je knieën gaat schuift je voet in de schoen iets naar achteren. Je tenen raken nu nét de voorkant van de schoen, of nét niet. Kom je met de hiel een flink stuk omhoog dan is de schoen waarschijnlijk te groot. Mocht je er niet uitkomen neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op zodat we je kunnen adviseren. info@funsportmakkum.nl of 0515-231085

Bij het kopen is het belangrijk dat de schoen lekker zit en makkelijk aan en uit te trekken is, zorg ervoor dat de schoen makkelijk te verstellen is in strakheid, dit voorkomt pijnlijke voeten aan het einde van een mooie dag snowboarden en kunt je zonder pijnlijke voeten genieten van een drankje bij de Aprés-Ski bar.

Softboots snowboardschoenen

Softboots zijn de meest comfortabele soort snowboard boots en worden gebruikt in combinatie met strap-bindingen of hybride / flow-in bindingen. Softboots zijn flexibel tot stijf.

Softboots bestaan uit twee delen: de binnenschoen (inner bladder) en de buitenschoen (outer boot). De binnenschoen is gevoerd om je voeten warm en droog te houden en bescherming te bieden. Vaak heeft de binnenschoen aparte veters, zodat je deze los van de buitenschoen kunt vastmaken. De buitenschoen heeft een verstevigd bovenstuk om de benodigde ondersteuning en controle tegeven. Met de veters van de buitenschoen kun je alles nog extra stevig aantrekken, zodat je optimale controle over je snowboard hebt.

Tegenwoordig bestaat er ook het Boa Coiler systeem. Snowboard boots met het Boa systeem hebben geen veters, maar een draaiknop waarmee je de schoen in een handomdraai dicht maakt. Door het ijzerdraad blijft de schoen strak vast zitten en het bespaart je ook nog eens een hoop tijd. Een Boa systeem is niet minder sterk dan gewone veters en gaat ook zeker niet eerder kapot. Mocht het ijzerdraad na verloop van tijd toch breken, dan kan je dit, net als met veters, gewoon vervangen.

Snowboardschoen Speed lacing systeem

Bijvoorbeeld Northwave en Flow maken bij veel boots gebruik van het speed-lacing-systeem. Het werkt met een kabel die door heel je schoen gespannen zit en die je door een sluitstuk moet halen. Eén keer goed trekken en de schoen spant zich om je voet heen. Bij Norhwave trek je de veter naar achteren om te locken en weer naar voren om los te maken. Zo ben je snel in en uit je schoen. De meeste merken van snowboardboots hebben wel een soortachtig speedlacing systeem, waarbij je één keer moet trekken aan je veter om de hele schoen vast te zetten.

Er zijn veel verschillende soorten softboots verkrijgbaar. Het verschil zit vaak in de boot flex, de flexibiliteit van de schoen. Freeride softboots hebben een stijvere buitenschoen, zijn wat hoger en de binnenschoen heeft altijd veters voor extra stevigheid. Freestyle softboots, daarentegen, zijn wat losser en hebben een binnenschoen gemaakt van gevormd schuimrubber voor meer flexibiliteit.De belangrijkste eigenschappen van snowboard schoenen zijn op te delen in vier onderdelen: comfort & pasvorm, hielfixatie, flex en controle.

Hoe belangrijk is de comfort van snowboardschoenen?

Het comfort van snowboard schoenen is het belangrijkst! Je hebt ze immers al snel een uur of 8 per dag aan. Het comfort wordt vooral bepaald door de pasvorm van een schoen en de kwaliteit van de binnenschoen.

Hielfixatie

Om voldoende controle over je board te kunnen hebben, is het belangrijk dat je hiel goed in de hak van de schoen gefixeerd wordt. Uiteraard is daarbij de fixatie van de snowboardschoen in de binding ook van groot belang.

Flex & Stijfheid van snowboarschoenen

Het materiaal en de constructie van zowel de binnen- als buitenschoen zijn bepalend voor de stijfheid van een schoen en daarmee de flexibiliteit. De benodigde flex is afhankelijk van je snowboard ervaring en snowboardstijl. Voor het carven heb je door de hoge snelheid een stugger schoen nodig, terwijl je in het funpark maximale flexibiliteit wilt hebben en dus een lagere, soepele schoen nodig hebt. De stugheid van een schoen wordt niet alleen bepaald door de buitenschoen. Ook het type binnenschoen heeft invloed op de flex. Een molded binnenschoen biedt nauwelijks extra stijfheid, terwijl een binnenschoen met veters / touw strakker of losser aangetrokken kan worden en zo extra steun of juist meer flexibiliteit geeft.

Controle

Afhankelijk van je snowboardstijl heb je meer of minder behoefte aan controle. Zeker met hoge snelheid is het belangrijk om zoveel mogelijk controle te hebben. Naast de flex is ook de hoogte van de schoen van invloed op de boardcontrole. Een hogere schoen biedt meer controle dan een lage, soepele schoen.

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van je snowboardschoenen? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!