Op zoek naar een nieuwe snowboard? Funsport Makkum voert topmerken snowboards zoals Burton, Flow bindingen en boots, Nidecker, Jones, Drake bindingen, Northwave schoenen en Bantaleon en we hebben voor elk budget een board die bij je past. We hebben voor elk budget een snowboard of outfit.

8 artikelen  De topmerken van Funsport Makkum

  • Burton
  • Flow
  • Nidecker
  • Jones
  • Bataleon
  • Northwave
  • Drake

Een rocker board of een camber board? Wat is het verschil?

Steeds vaker kom je ze tegen: de zogenaamde rocker boards. Snowboard merken komen met de V-Rocker, P-Rocker, Flatline, HighRize Rocker, LowRize Rocker, Flying V, Banana Rocker, Reverse Camber. Maar wat is nou eigenlijk het nut van een rocker board? En wat is het verschil met de traditionele camber boards?

Simpel gezegd heeft een rocker board een andere manier van spanning in het snowboard dan in de bestaande camber boards. Camber (voorspanning) is de traditionele manier van spanning, waarbij het board in het midden iets van de grond komt. Wanneer je op het snowboard staat raakt het grootste deel van de kanten van het board de sneeuw. Voordeel is dat je bochten makkelijk in kunt snijden en veel grip hebt op een ijzige piste of in de halfpipe.

Rocker, of reverse camber, is het tegenovergestelde van camber. De nose en tail van het snowboard staan iets omhoog, waardoor je een soort banaan vorm krijgt als je tegen de zijkant van het board kijkt. Wanneer je op het board staat raken de kanten alleen van binding tot binding de sneeuw. Hierdoor heb je het voordeel dat je gemakkelijker bochten kan maken, omdat je board minder weerstand biedt.

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van een snowboard? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!