Snowboards | online snowboard kopen | Dames & Heren

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel


Op zoek naar een nieuw snowboard? Profiteer van de snowboard sale bij Funsport Makkum. Je shopt online eenvoudig nieuwe heren en dames snowboards. De snowboard shop voert topmerken snowboards zoals Nidecker, Jones en Bantaleon en we hebben voor elk budget een board die bij je past. Bekijk ook onze snowboardsets: snowboard inclusief bindingen.

Welke type snowboarder ben je?

Elke snowboarder heeft zijn style en niveau en heeft dus een geschikt snowboard nodig! Of je nu pistefreak, freerider, carver of freestyler bent, voor elk type snowboarder bestaan er aparte snowboards met specifieke kenmerken.

Snowboards kopen? Kies de juiste

Het kopen van een snowboard is een hele opgave, vooral als je niet weet waar je moet beginnen en waar je op moet letten. Het feit dat er tegenwoordig veel verschillende soorten te koop zijn maakt het er niet makkelijker op.

Snowboards zijn onder te verdelen in drie categorieën: Freestyle, Freeride en All mountain. Freestyle boards zijn tegenwoordig vrij veelzijdig maar toch het beste voor tricks en rails in het snowpark (of daar buiten). Freestyle boards worden over het algemeen iets kleiner gekocht, ze zijn flexibel en symmetrisch (een twintip). Je kunt dus switch rijden, met je achterste been voor naar beneden. Freeride boards zijn traditioneel voor de poedersneeuw en off-piste. Ze zijn iets langer en breder dan de Freestyle boards en wat stijver. Dit maakt ze stabieler bij hoge snelheden. Ze zijn asymmetrisch: de voorkant is groter dan de achterkant en je rijdt dus met de voorkant naar beneden (directional). De laatste categorie is All mountain boards die geschikt zijn voor alle terreinen en sneeuwcondities. Deze categorie is het meest veelzijdig. Let op dat elke categorie verschillende boards telt voor beginners tot experts.

Wat wil je doen met jouw snowboard? Dit is misschien wel de belangrijkste stap bij het kopen van het juiste board. Wat is jouw niveau? Wat wil je ermee in de toekomst en hoelang wil je ermee doen?

Hoe lang ben je? Hoe zwaar ben je? En ook niet onbelangrijk, vooral in Nederland, hoe groot zijn je voeten? Dit zijn drie vragen die je helpen te bepalen hoe lang en breed jouw snowboard moet zijn.

Een van de meest gestelde vragen is: welke lengte moet mijn snowboard zijn? Over het algemeen is het prima als je snowboard tussen je schouder en neus zit, maar belangrijker is je gewicht, het kan zijn dat je klein bent met het gewicht van een gemiddeld langer persoon dan zou je dus een te kort snowboard kopen. Het gevolg dat je snowboard snel uit de bochten breekt en onrustig board en koop je te lang snowboard krijg je het board lastig door de bochten. Wat ook belangrijk is je schoenmaat, heb je een grote maat dan heb je in het algemeen een breder snowboard nodig (wide).

Er zijn veel verschillende snowboards, we begrijpen daarom dat het moeilijk kan zijn om een keuze hier in te maken. Wij helpen jouw graag bij het kiezen van het juiste snowboard, in onze winkel of via mail, telefonisch staan wij voor je klaar.

De snowboards topmerken van Funsport Makkum

Er zijn verschillende merken snowboards in ons assortiment. We hebben hieronder een aantal voor je opgesomd.

Een rocker board of een camber board? Wat is het verschil tussen deze twee snowboards?

Steeds vaker kom je ze tegen, verschillende soorten snowboards, zoals de zogenaamde rocker boards. Snowboard merken komen met de V-Rocker, P-Rocker, Flatline, HighRize Rocker, LowRize Rocker, Flying V, Banana Rocker, Reverse Camber. Maar wat is nou eigenlijk het nut van een rocker board? En wat is het verschil met de traditionele camber boards?

Simpel gezegd heeft een rocker board een andere manier van spanning in het snowboard dan in de bestaande camber boards. Camber (voorspanning) is de traditionele manier van spanning, waarbij het board in het midden iets van de grond komt. Wanneer je op het snowboard staat raakt het grootste deel van de kanten van het board de sneeuw. Voordeel is dat je bochten makkelijk in kunt snijden en veel grip hebt op een ijzige piste of in de halfpipe.

Rocker, of reverse camber, is het tegenovergestelde van camber. De nose en tail van het snowboard staan iets omhoog, waardoor je een soort banaan vorm krijgt als je tegen de zijkant van het board kijkt. Wanneer je op het board staat raken de kanten alleen van binding tot binding de sneeuw. Hierdoor heb je het voordeel dat je gemakkelijker bochten kan maken, omdat je board minder weerstand biedt.

Nu weet je het verschil tussen de twee soorten snowboards.

Snowboards bij Funsport Makkum

Snowboards kopen doe je natuurlijk bij Funsport Makkum. In ons uitgebreide assortiment vind je naast snowboards ook alle benodigdheden die hierbij horen, zoals snowboard bindingen, snowboard kleding en snowboardschoenen. Liever een persoonlijk advies bij het kopen van een snowboard? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!