Snowboard bindingen kopen? ✓ De beste Snowboard bindingen ✓ Shop Nu

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Snowboard bindingen

Snowboard bindingen kopen is heel belangrijk, de bewegingen die je als snowboarder maakt worden door de bindingen doorgezet naar het board. Weet je al welke snowboard bindingen je nodig hebt? Koop de geschikte bindingen bij de webshop van Funsport Makkum. Bekijk ook onze snowboard sets: snowboard inclusief bindingen.

21 artikelen  

Verwijder alle


Topmerken snowboard bindingen bij Funsport Makkum

Bij Funsport Makkum hebben we snowboard bindingen te koop van verschillende merken. Zie hieronder onze topmerken:

Wat zijn snowboard bindingen?

Naast een snowboard en snowboardschoenen, kan een snowboard outfit niet zonder bindingen. Snowboard bindingen zijn nu eenmaal een essentieel onderdeel voor je uitrusting, maar wat zijn het eigenlijk? Bindingen verbinden simpelweg je schoenen met het snowboard en geven je op deze manier meer controle over het board. Zonder deze snowboard bindingen sta je los op je snowboard en je kunt begrijpen dat dit niet zo bevorderlijk zal zijn voor je op de piste.

Soorten bindingen

De meest gebruikte snowboard binding is de strap binding. De strap binding werd als eerste samen met de softboot ontworpen en wordt tegenwoordig gezien als de conventionele binding. Met twee straps, een voor je tenen en een voor je enkels, “ratel” je jezelf vast op je board. Omdat je met straps zo vast op je board staat kun je je stuurbewegingen goed overdragen. Je kunt ook kiezen voor het hybride systeem, doorgaans Flow-Hybrid bindingen genoemd. Hierbij heb je één grote strap daaraan vast een too strap, deze kun je goed passend om je schoen instellen, het grote voordeel is dat je snel in stapt doordat de highback naar achteren openklapt. Het gebruiksgemak is bij deze snowboard bindingen erg groot en is vooral geschikt voor elke snowboarder die veel in- en uit moeten stappen.

Snowboard bindingen in alle maten

Snowboard bindingen zijn er in verschillende groottes: S, M, L en XL Deze zijn bedoeld voor verschillende maten snowboardschoenen. Per merk verschilt het welke bindinggrootte geschikt is voor een bepaalde schoenmaat. Om de goede maat te bepalen zet je de boot in de binding, trek je de straps aan en kijk je of je aan beide kanten niet te veel strap over hebt. Strap niet te hard in. Als de straps je voeten niet afknellen en je boot niet losjes in de binding zit, is het goed. De leverancier van het merk geeft goed aan welke maat schoen de binding past.

De binding moet goed gevuld worden door de boot en de tenen moeten niet te veel overhang hebben aan de voorkant (5-6 centimeter maximaal), anders krijg je toe drag. Toe drag houdt in dat je bij het maken van een bocht met je schoen de sneeuw raakt aan de tenenkant van je board. Het maakt je instabiel en kan ervoor zorgen dat je valt of dat je snelheid verliest. Toe drag is overigens ook te voorkomen door te kiezen voor een breder snowboard.

Over het algemeen zijn de duurdere en betere modellen lichter, duurzamer en comfortabeler dan goedkope bindingen. Duurdere snowboard bindingen zijn ook vaak op meerdere manieren te verstellen, zodat ze nog beter rond je boots passen.

Welke snowboard bindingen?

Er zijn veel verschillende soorten snowboard bindingen, van veel verschillende merken. Zo heb je van merken als Burton, Drake, NOW en Flow snowboard bindingen voor je snowboard. Hierdoor is het lastiger om de juiste keuze te makken. Misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen tijdens je zoektocht is hoe jij precies snowboardt. Ben je een beginner? Dan heb je bindingen nodig die voor comfort en ondersteuning zorgen. Ben je een gemiddelde snowboarden? Dan is een all-mountain binding wat je zoekt. Wat het ook is, voor elke snowboarder hebben wij geschikte bindingen. Twijfel je? Neem contact op en we helpen je verder.

Zo stel je snowboard bindingen af

Je snowboard bindingen afstellen is erg belangrijk, maar hoe stel je je snowboard bindingen eigenlijk het beste af? Dat gaan we je uitleggen! Wanneer je een beginner bent of vooral snowboard op de piste dan raden wij aan om de bindingen bij je voorste voet af te stellen op +18. Bij je achterste voet raden we -6 aan. Freestyle snowboarden vraagt net om een andere afstelling. Stel je voorste voet af op +15 en je achterste voet op -15. Heb je vragen of hulp nodig bij het afstellen van je snowboard bindingen? We helpen je graag verder. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Snowboard bindingen kopen? Profiteer nu bij Funsport Makkum!

Ben je op zoek naar mooie en betaalbare snowboard bindingen van hoge kwaliteit? Bij Funsport Makkum vind je een ruim assortiment aan bindingen van echte topmerken. Bestel nu bij ons en profiteer van gratis verzending vanaf €50, 1 jaar garantie en 14 dagen retour. Daarbij hebben wij onze eigen persoonlijke bezorgdienst. Veilig, vertrouwd en 100% zonder schade bij jouw thuis bezorgd. Snowboard bindingen kopen? Bestel nu!

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van snowboardbindingen? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht