Bij het juiste snowboard hoort een goede snowboardbinding

De bindingen kopen van een snowboard is heel belangrijk, de bewegingen die je als snowboarder maakt worden door de bindingen doorgezet naar het board. Weet je al welke bindingen je nodig hebt? Koop de geschikte bindingen bij de webshop van Funsport Makkum.

22 artikelen  

Topmerken snowboard bindingen bij Funsport Makkum

  • Flow
  • Burton
  • Drake
  • SP
  • Now

2 soorten snowboard bindingen kopen, namelijk Soft en plaatbindingen.

In tegenstelling tot de bindingen van ski’s, schieten de bindingen van je snowboard niet los bij een val. Ga daarom nooit de piste op, zonder dat je precies weet hoe je je bindingen los moet maken. Er bestaan 2 soorten: soft- en plaatbindingen.

Het verschil tussen Softbindingen en plaatbindingen

Softbindingen combineer je altijd met softboots. Softbindingen zijn er in twee varianten: strap- en step-in bindingen. Plaatbindingen combineer je altijd met hardboots.

Strap binding

Een strap binding waarbij je de schoenen met verstelbare gespen op je board vastmaakt. Dit is het meest flexibele systeem, geschikt voor alle softboots. Freestylers en freeriders geven de voorkeur aan een strap binding i.v.m. zijn flexibiliteit en manoeuvreerbaarheid.

Step-in binding

Een step-in binding waarbij je de schoen met een kliksysteem eenvoudig op je board klikt. Makkelijk! Voor deze bindingen heb je step-in schoenen nodig. Goedkopere step-in systemen hebben als nadeel dat je minder controle hebt over je snowboard.

Plaatbindingen

Net als bij skibindingen klik je je schoenen op een ‘baseplaat’ met stalen beugels vast aan je board. Samen met hardboots geven plaatbindingen de beste en meeste directe controle over je snowboard, omdat je alle bewegingen van je lichaam direct overbrengt op je board. Alpineboarders geven de voorkeur aan deze combinatie. Zij hebben deze mate van controle nodig in de bochten.

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van snowboardbindingen? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!