Heren en dames snowboards bindingen in de sale

18 artikelen  
Heren en dames snowboards bindingen in de sale

De bindingen kopen van een snowboard is heel belangrijk, de bewegingen die je als snowboarder maakt worden door de bindingen doorgezet naar het board. Weet je al welke bindingen je nodig hebt? Koop de geschikte bindingen bij de webshop van Funsport Makkum. Bekijk ook onze snowboard sets: snowboard inclusief bindingen.

Topmerken snowboard bindingen bij Funsport Makkum

  • Flow
  • Burton
  • Drake
  • SP
  • Now

De bindingen kopen van een snowboard is heel belangrijk, de bewegingen die je als snowboarder maakt worden door de bindingen doorgezet naar het board. Weet je al welke bindingen je nodig hebt? Koop de geschikte bindingen bij de webshop van Funsport Makkum.

De meest gebruikte binding is de strap binding. De strap binding werd als eerste samen met de softboot ontworpen en wordt tegenwoordig gezien als de conventionele binding. Met twee straps, een voor je tenen en een voor je enkels, “ratel” je jezelf vast op je board. Omdat je met straps zo vast op je board staat kun je je stuurbewegingen goed overdragen. Je kunt ook kiezen voor het hybride systeem, doorgaans Flow-bindingen genoemd. Hierbij heb je één grote strap over je boot en stap je snel in doordat de highback naar achteren openklapt. Het gebruiksgemak is bij deze bindingen erg groot en is vooral geschikt voor beginners die veel in- en uit moeten stappen. Een hybride binding is over het algemeen minder direct in het overdragen van je stuurbewegingen naar het board, tenzij je voor de betere modellen kiest.

Bindingen zijn er in verschillende groottes: S, M, L en XL Deze zijn bedoeld voor verschillende maten snowboardschoenen. Per merk verschilt het welke bindinggrootte geschikt is voor een bepaalde schoenmaat. Om de goede maat te bepalen zet je de boot in de binding, trek je de straps aan en kijk je of je aan beide kanten niet te veel strap over hebt. Strap niet te hard in. Als de straps je voeten niet afknellen en je boot niet losjes in de binding zit, is het goed. De leverancier van het merk geeft goed aan welke maat schoen de binding past.

De binding moet goed gevuld worden door de boot en de tenen moeten niet te veel overhang hebben aan de voorkant (5-6 centimeter maximaal), anders krijg je toe drag. Toe drag houdt in dat je bij het maken van een bocht met je schoen de sneeuw raakt aan de tenenkant van je board. Het maakt je instabiel en kan ervoor zorgen dat je valt of dat je snelheid verliest. Toe drag is overigens ook te voorkomen door te kiezen voor een breder snowboard.

Over het algemeen zijn de duurdere en betere modellen lichter, duurzamer en comfortabeler dan goedkope bindingen. Duurdere bindingen zijn ook vaak op meerdere manieren te verstellen, zodat ze nog beter rond je boots passen.

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van snowboardbindingen? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!