SUP paddles kopen - Shop je SUP peddel bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel


Een van de belangrijkste onderdelen van SUP is natuurlijk de peddel zelf. Er zijn veel verschillende opties wanneer je een peddel uitkiest. Daarom is het erg belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je een SUP peddel koopt. Naast de peddels hebben wij alles wat je nodig hebt om te gaan SUPpen, bekijk ook de verschillende boards en SUP kleding.

De beste SUP peddels koop je bij Funsport Makkum

De SUP peddel is misschien nog wel belangrijker dan het SUPboard zelf, door de peddelbeweging zorg je namelijk dat je daadwerkelijk vooruit komt. Daarom is het erg belangrijk om de juiste peddel te kopen. Daarom hebben wij veel verschillende peddels.

Veel verschillende soorten SUP peddels

Er zijn veel opties en mogelijkheden als het om SUP peddels gaat, ze komen in alle soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld SUP peddels voor beginners en gevorderde peddelrs. In sommige gevallen krijg je samen met je board een peddel aangeleverd, maar als je een écht geschikte peddel voor jezelf zoek kan je deze beter los kopen.

Hoe lang moet je SUP peddel zijn

Wanneer je een peddel uitkiest zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het erg belangrijk dat je peddel de juiste lengte is, zo kan de optimaal tracht zetten om goed vooruit te komen. Welke lengte van de SUP peddel het beste bij jou past is afhankelijk van jouw lichaamslengte. Je kan de ideale lengte makkelijk uitrekenen met de volgende formule: (lengte/100)*110.

Dus bijvoorbeeld, als je 170cm bent reken je het als volgt uit: 170/100=1,7.
1,7*110=187cm
In dit geval is een peddel van 187 de dus beste lengte.

Een andere rekenmethode is nog simpeler, deze formules zijn gebaseerd op de manier waarop je de peddel vooral gaat gebruiken:

  • SUP peddel voor gebruik bij veel golven: jouw lengte + 20cm
  • SUP peddel voor algemeen gebruik: jouw lengte + 23cm
  • SUP peddel voor racing: jouw lengte + 26cm

SUP peddels van verschillende materialen

De andere keuze die je moet maken is wat voor soort materiaal peddel je wilt gebruiken. Voor beginners is een aluminium peddel een goede keuze. Dit is een kwalitatief product voor een redelijke prijs. Voor de gevorderde en professionele SUPpers is een carbon peddel een nog beter alternatief. Deze soort peddels zijn wat prijziger, maar dit lichtgewicht materiaal maakt het een ideale keuze voor SUP. Ook zijn er verschillende (fiber)glas peddels, dit is een goede keuze voor mensen die aluminium net niet goed genoeg vinden en voor een klein budget een betere peddel willen.