SUP paddles kopen - Shop je SUP peddel bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

SUP peddels

Een van de belangrijkste onderdelen van SUP is natuurlijk de peddel zelf. Er zijn veel verschillende opties wanneer je een peddel uitkiest. Daarom is het erg belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je een SUP peddel koopt. Naast de peddels hebben wij alles wat je nodig hebt om te gaan suppen, bekijk ook de verschillende sup boards en sup kleding.

20 artikelen  

Verwijder alle

De beste SUP peddels koop je bij Funsport Makkum

De SUP peddel is misschien nog wel belangrijker dan het SUPboard zelf, door de peddelbeweging zorg je namelijk dat je daadwerkelijk vooruit komt. Daarom is het erg belangrijk om de juiste peddel te kopen. Daarom hebben wij veel verschillende peddels.

Veel verschillende soorten SUP peddels

Er zijn verschillende soorten stand-up paddle (SUP) peddels, die variëren in grootte, vorm, materiaal en kenmerken. Hier zijn enkele voorbeelden:

Bladgrootte: Het blad van een SUP-peddel kan variëren in grootte, afhankelijk van het doel en de gebruiker. Een kleiner blad is lichter en wendbaarder, wat het ideaal maakt voor golfsurfen. Een groter blad biedt meer vermogen en stabiliteit, waardoor het ideaal is voor lange afstanden en race-activiteiten.

Bladvorm: Het blad van een SUP-peddel kan verschillende vormen hebben, waaronder een langwerpig, druppelvormig, of vierkant blad. Sommige vormen bieden meer controle en precisie, terwijl andere meer vermogen bieden.

Materiaal: SUP-peddels kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder aluminium, hout, glasvezel en carbon. Lichtere materialen bieden betere prestaties, maar zijn over het algemeen duurder.

Kenmerken: SUP-peddels kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals verstelbare of vaste lengtes, ergonomische handgrepen, en afneembare bladen voor gemakkelijk transport.

Kortom, er zijn verschillende soorten SUP-peddels om aan verschillende behoeften en vaardigheden te voldoen. Het is belangrijk om de juiste peddel te kiezen die past bij jouw stijl van paddelen en het soort activiteit dat je wilt doen.

Hoe lang moet je SUP peddel zijn

Wanneer je een peddel uitkiest zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het erg belangrijk dat je peddel de juiste lengte is, zo kan de optimaal kracht zetten om goed vooruit te komen. Welke lengte van de SUP peddel het beste bij jou past is afhankelijk van jouw lichaamslengte.

Als vuistregel geldt dat de peddel ongeveer 20-25 cm langer moet zijn dan de lengte van de persoon. Als je bijvoorbeeld 1,75 meter lang bent, dan zou je een peddel moeten kiezen die ongeveer 1,95 tot 2 meter lang is. Het is echter belangrijk om op te merken dat dit slechts een algemene richtlijn is en dat het altijd het beste is om te experimenteren met verschillende lengtes om te zien wat het beste voor jou werkt.

Een andere rekenmethode is nog simpeler, deze formules zijn gebaseerd op de manier waarop je de peddel vooral gaat gebruiken:

  • SUP peddel voor gebruik bij veel golven: jouw lengte + 20cm
  • SUP peddel voor algemeen gebruik: jouw lengte + 23cm
  • SUP peddel voor racing: jouw lengte + 26cm

SUP peddels van verschillende materialen

De andere keuze die je moet maken is wat voor soort materiaal peddel je wilt gebruiken. Voor beginners is een aluminium peddel een goede keuze. Dit is een kwalitatief product voor een redelijke prijs. Voor de gevorderde en professionele SUPpers is een carbon peddel een nog beter alternatief. Deze soort peddels zijn wat prijziger, maar dit lichtgewicht materiaal maakt het een ideale keuze voor SUP. Ook zijn er verschillende (fiber)glas peddels, dit is een goede keuze voor mensen die aluminium net niet goed genoeg vinden en voor een klein budget een betere peddel willen.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht