Heren snowboardbindingen kopen? Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Heren snowboard bindingen

Naast een snowboard en snowboardschoenen, kan een snowboard outfit niet zonder bindingen. Snowboard bindingen kopen is heel belangrijk, de bewegingen die je als snowboarder maakt worden namelijk door de bindingen doorgezet naar het board.

17 artikelen  

Verwijder alle


Wat zijn snowboardbindingen?

Snowboard bindingen zijn een essentieel onderdeel voor je uitrusting, maar wat zijn het eigenlijk? Bindingen verbinden simpelweg je schoenen met het snowboard en geven je op deze manier meer controle over het board. Zonder deze snowboard bindingen sta je los op je snowboard en je kun je dus niet rijden!

Soorten heren snowboardbindingen

Strap binding

De strap binding werd als eerste samen met de softboot ontworpen en wordt tegenwoordig gezien als de conventionele binding. Met twee straps, een voor je tenen en een voor je enkels, “ratel” je jezelf vast op je board. Omdat je met straps zo vast op je board staat kun je je stuurbewegingen goed overdragen.

Flow- Hybrid bindingen

Je kunt ook kiezen voor het hybride systeem, doorgaans Flow-Hybrid bindingen genoemd. Hierbij heb je één grote strap daaraan vast een too strap, deze kun je goed passend om je schoen instellen, het grote voordeel is dat je snel in stapt doordat de highback naar achteren openklapt. Het gebruiksgemak is bij deze snowboard bindingen erg groot en is vooral geschikt voor elke snowboarder die veel in- en uit moeten stappen.

Welke heren snowboardbindingen passen bij mij?

Twijfel je over welke heren snowboardbindingen het best bij jou passen? Lees dan onze onderstaande tips!

De juiste maat kiezen

Snowboard bindingen zijn er in verschillende groottes: S, M, L en XL Deze zijn bedoeld voor verschillende maten snowboardschoenen. Per merk verschilt het welke bindinggrootte geschikt is voor een bepaalde schoenmaat. Om de goede maat te bepalen zet je de boot in de binding, trek je de straps aan en kijk je of je aan beide kanten niet te veel strap over hebt. Strap niet te hard in. Als de straps je voeten niet afknellen en je boot niet losjes in de binding zit, is het goed. De leverancier van het merk geeft goed aan welke maat schoen de binding past.

Merken

Er zijn talloze snowboardbindingen verkrijgbaar van diverse merken, zoals Drake, NOW en Flow. Met zo'n breed scala aan opties kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Neem de tijd om te onderzoeken wat elk merk te bieden heeft en welk design het beste bij jou past.

Niveau

Misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen tijdens je zoektocht is hoe jij precies snowboardt. Ben je een beginner? Dan heb je bindingen nodig die voor comfort en ondersteuning zorgen. Ben je een gemiddelde snowboarden? Dan is een all-mountain binding wat je zoekt.

Heren snowboard bindingen kopen

Ben je op zoek naar mooie en betaalbare heren snowboard bindingen van hoge kwaliteit? Bij Funsport Makkum vind je een ruim assortiment aan bindingen van echte topmerken.

Op zoek naar dames snowboardbindingen? Bekijk onze collectie op onze website!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht