Snowboard onderhoud - Waxen en Slijpen

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Waxen & Slijpen

Wil je verzekerd zijn van een geweldige afdaling van de berg? Zorg er dan voor dat je je snowboard goed onderhoudt. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je snowboard soepel blijft glijden en goed reageert op verschillende sneeuwcondities.

14 artikelen  

Verwijder alle


Waxen en slijpen

Een grondige slijp- en waxbeurt verbetert niet alleen de prestaties van je snowboard, maar verlengt ook de levensduur van je materiaal! Vergelijk het met een APK voor je auto; het is net zo belangrijk.

Waxen

Waxen is het aanbrengen van een speciale wax op de onderkant van je snowboard. Deze wax vormt een beschermende laag die wrijving vermindert en de glijprestaties verbetert. Bovendien helpt de wax ook om je snowboard te beschermen tegen vocht en vuil, waardoor de levensduur van je board wordt verlengd.

Slijpen

Bij het slijpen van je snowboard worden de metalen randen aan de zijkanten van je board gladgemaakt en geslepen. Dit zorgt ervoor dat de randen scherp blijven en effectief kunnen snijden door de sneeuw, wat essentieel is voor bochten maken en controle houden op steile hellingen. Het slijpen van je snowboard kan worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren en de specifieke omstandigheden van de sneeuw. Afhankelijk van je rijstijl en de sneeuwcondities kun je kiezen voor een grovere of fijnere slijptechniek.


Wanneer moet je waxen en slijpen?

Het is aan te raden om je snowboard regelmatig te waxen en te laten slijpen, afhankelijk van hoe vaak je rijdt en de omstandigheden waaronder je rijdt. Over het algemeen wordt aanbevolen om je snowboard om de paar dagen tot weken te waxen en te laten slijpen, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Zo behoud je niet alleen de scherpte van de kanten door regelmatig te slijpen, maar zorg je er ook voor dat je snowboard soepel glijdt en goed reageert op verschillende sneeuwcondities door regelmatig waxen. Deze combinatie van onderhoud zal ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van je snowboardervaring op de piste.

Snowboard laten waxen

Liever je snowboard waxen en slijpen uit handen geven? Bij Funsport Makkum bieden we een professionele service aan om je snowboard te laten waxen en slijpen, zodat je optimaal kunt genieten van je tijd op de piste. Onze ervaren professionals staan klaar om je snowboard te voorzien van de juiste behandeling, afgestemd op jouw individuele behoeften en de specifieke omstandigheden van de sneeuw.

Snowboard onderhoud kopen bij Funsport Makkum

Snowboardonderhoud koop je bij Funsport Makkum! We bieden een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten om je snowboard in topconditie te houden. Bestel online of kom langs in de winkel in Makkum!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht