Kinderzeilen | kindertuigage & kinderzeilen kopen | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Kinderzeilen en kindertuigages voor windsurf

windsurfen is een fantastische sport die geschikt is voor alle leeftijden. Ook onder kinderen is zeilen erg populair, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat een kind het juiste materiaa…

6 artikelen  

Verwijder alle

l heeft. Een normaal surfzeil en surftuigage is niet bedoeld voor kinderen en deze zijn dan ook veel te groot. Daarom zijn er ook speciaal ontworpen kindersurfzeilen en kindertuigages. Om alle watersport liefhebbers van goed materiaal te voorzien hebben wij verschillende soorten kindersurfzeilen en kindertuigages. Zo kunnen ook de jonge surfzeilers goed aan de slag!

Wanneer je gaat windsurfen is het erg belangrijk om het juiste windsurfzeil te hebben, dit is niet anders voor kinderen. Hoewel kinderen in principe ook met gewone surfzeilen en surftuigen het water in kunnen is dit niet ideaal. Deze zeilen zijn gemaakt met grote mensen in gedachten, daarom zijn ze lastiger te manoeuvreren voor kinderen. Bovendien zijn kinderen minder sterk dan volwassenen, daarom is het extra belangrijk om een geschikt kinderzeil te hebben. Een normaal surfzeil (en surftuig) zijn ontzettend zwaar wat het voor kinderen lastig maakt om het water in en uit te krijgen. Met een surfzeil en surftuig voor kinderen heb je hier veel minder last van en kan je kind van de optimale surfervaring genieten.

Tegenwoordig zijn er veel meer opties voor kinderzeilen en kindertuigages. Waar vroeger vooral kleine zeilen en tuigages waren zijn er nu veel meer opties met designs speciaal voor kinderen. Grote merken zoals Duotone hebben tegenwoordig een Junior windsurftuigage lijn, met speciaal ontworpen kids surfzeilen en tuigages. Ook hebben wij verschillende complete sets met onder andere masten, gieken, adapters, ophaalkoorden, verlengers en meer.

Onder de kindertuigages en zeilen zijn er verschillende maten te vinden. Kinderen zijn natuurlijk lang niet allemaal even groot, daarom zijn er verschillende lengtes beschikbaar. Welke lengte geschikt is voor jouw kind hangt af van de leeftijd, lengte en gewicht. Merken hanteren vaak een eigen standaard, deze staan bij de specifiek producten aangegeven. Weet je nog steeds niet zeker welk formaat het beste is, kan je altijd contact met ons opnemen.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht