Matrasvlieger kopen? | Bestel online bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Matrasvlieger

Een matrasvlieger is een vlieger zonder stokken. Dit type vlieger werkt door middel van luchtkamers. Matrasvliegers worden vaak ook kite of kites genoemd en komen in veel verschillende uitvoeringen. Er bestaat een grote variatie in soorten en maten. Bij Funsport Makkum verkopen we matrasvliegers van betrouwbare merken als CrossKites, Peter Lynn, Elliot en HQ Powerkite.

6 artikelen  

Verwijder alle

Geschikte matrasvlieger kiezen

Er bestaan verschillende soorten matrasvliegers, maar hoe kies je de juiste? Dit is een vraag waar wij je graag bij helpen. Om een geschikte matrasvlieger te kiezen wil je natuurlijk eerst graag weten welke soorten er bestaan. We maken onderscheid tussen de volgende soorten matrasvliegers:

  • 2-lijns: aansturing door middel van twee vliegerlijnen.
  • 3-lijns: aansturing door middel van drie lijnen, waarbij je de mogelijkheid hebt om één los te koppelen wanneer de druk te zwaar wordt.
  • 4-lijns: aansturing door middel van twee stuurlijnen en twee remlijnen.

Wanneer je begint met vliegeren kan je het beste voor een kleine 2-lijns matrasvlieger kiezen. Deze vangt minder wind waardoor het een geschikte vlieger is om mee te leren sturen. Wanneer je dit goed beheerst is een grotere matrasvlieger een goede optie. Bij een groter formaat vlieger vang je automatisch meer wind. Bij meer wind zal je ook makkelijker gaan vliegen. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van een geschikte matrasvlieger.

Voordelen van een matrasvlieger

Matrasvliegers hebben een aantal fijne voordelen ten opzichte van andere soorten vliegers, die bijdragen aan jouw vliegplezier:

  • Er wordt geen gebruik gemaakt van een frame. Dit maakt dat hij makkelijk op te bergen is.
  • Een matrasvlieger maakt gebruik van luchtkamers. Hierdoor gaat de vlieger niet snel kapot bij een eventuele crash.
  • Perfect voor beginners: makkelijk onder de knie te krijgen en mee te nemen op vakantie.

Matrasvlieger kopen

Koop je matrasvlieger online of aan het strand bij Funsport Makkum. We bieden naast matrasvliegers, ook andere vliegers aan. Voor het beste advies moet je bij de Funsport specialist zijn. Wij beantwoorden al je vragen over de nieuwste tools en gears, onderhoud, reparatie en kite- en windsurflessen. Wij bieden een breed assortiment aan. Naast verschillende watersport materialen verkopen wij bijvoorbeeld ook bad- en vrijetijdsmode en horloges. We zien je graag snel!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht