Vliegers kopen? | Het beste advies bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Vliegers

Stranden van Nederland zijn bij uitstek de perfecte plek om watersporten te beoefenen. Er staat vaak een harde wind waardoor vliegplezier gegarandeerd is. Bij Funsport Makkum bieden wij een ruim assortiment in vliegers aan. We noemen deze vlieger ook wel een powerkite of traction kite. Dit is een grote vlieger waarmee je jezelf over het water voort kunt bewegen. Hiermee kun je hoge snelheden behalen op het water of in de lucht.

29 artikelen  


Soorten vliegers

Bij Funsport Makkum verkopen wij verschillende soorten vliegers. Ons aanbod bestaat uit 2-lijns en 4-lijns vliegers. 2-lijns vliegers zijn vliegers met twee stuurlijnen. Deze zijn in principe makkelijk bestuurbaar. 4-lijns vliegers hebben nog twee extra stuurlijnen. Dit worden ook wel remlijnen genoemd. Het voordeel hiervan is dat de vlieger beter onder controle te houden is. Ook ga je bij veel wind een stuk sneller in bochten.

Welke vliegers passen bij mij?

Welke soort vlieger geschikt voor je is, hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar hoe ervaren je bent, maar ook gewicht speelt een grote rol. Iemand die lichter is wordt natuurlijk sneller meegetrokken. Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt. Houd er rekening mee dat dit overzicht een indicatie is. Mocht je bijvoorbeeld meer power willen, dan kan je voor een maat groter kiezen. Voor een beginner is het aan te raden om voor vliegers met een minder grote maat te gaan. Deze vangt minder wind waardoor je hier goed mee kunt oefenen.

Gewicht

Maat vlieger

30 - 40 kg

1,0 – 1,2 m²

40 – 50 kg

1,2 – 1,5 m²

50 – 60 kg

1,5 – 2,0 m²

60 – 70 kg

2,0 – 2,5 m²

70 – 80 kg

2,5 – 3,0 m²

80 – 90 kg

3,0 – 3,5 m ²

90 – 100 kg

3,5 – 4,0 m²

100 – 110 kg

4,0 – 4,5 m²


Vliegers kopen bij Funsport Makkum

Kom langs of bestel online je vlieger bij Funsport Makkum. Bij ons vind je vliegers van merken als CrossKites, Peter Lynn, Elliot, HQ Powerkite en X-Cross. Naast vliegers verkopen wij ook alle benodigdheden voor jouw favoriete watersport. Ga je bijvoorbeeld graag windsurfen of suppen? Bij Funsport Makkum krijg je het beste advies voor beginners, gevorderden en experts.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht