Severne Masten & Mastvoeten | Online bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

0 artikelen  

Verwijder alle

Geen resultaten.


Het bekende merk Severne is gespecialiseerd in windsurfartikelen, waaronder masten en mastvoeten. Sterker nog, windsurfing is alles wat ze doen. Dit Australische bedrijf is opgericht om windsurfers te helpen. Zij zetten alles op alles om hun eigen windsurf-ervaring te verbeteren en natuurlijk die van hun klanten. Doordat ze enkel gefocust zijn op windsurfen, is dit bedrijf in staat om hoogwaardige kwaliteit te leveren wat menig topsporter kan waarderen.

Wat maakt Severne masten bijzonder?

De beste mast combineren met het beste zeil leidt tot de perfecte uitrusting. Severne biedt, anders dan andere aanbieders, een serie masten die is gebaseerd op gewicht. Gewicht is een veel reëlere waarde dan het benoemen van het percentage carbon dat is gebruikt om een mast te maken. Simpelweg omdat er een bepaalde hoeveelheid carbon nodig is om een bepaald gewicht te kunnen bereiken.
Het gewicht van een mast houdt vervolgens verband met de reactiesnelheid. Hierbij geldt: hoe lichter de mast, hoe sneller deze reageert. Reactiesnelheid is de tijd die de mast erover doet om van een bewegende top naar rustpositie te komen. Het gewicht in combinatie met de duurzaamheid zegt iets over de kwaliteit.

Optimale performance door een goede mastkeuze

Een mast is naast het zeil de belangrijkste pijler voor een goede windsurfperformance. Heb je deze twee zaken goed voor elkaar en op elkaar afgestemd? Dan kan het zomaar zijn dat jij jouw optimale performance bereikt. De makers van de producten van Severne snappen hoe je deze performance bereikt en hebben dan ook ontzettend veel tijd en aandacht besteed aan het productontwerp van de Severne masten. Heb je een Severne zeil? Dan is een Severne mast zeker aan te raden.

Waarom moet je een Severne mast met een Severne Zeil gebruiken?

Alle Severne zeilen zijn ontworpen en getest op de Severne masten. Beide onderdelen zijn hierdoor perfect op elkaar afgestemd. Dit maakt dat je door het maken van deze combinatie altijd zeker weet dat je het maximale uit je zeilen kunt halen. Wanneer je ervoor kiest om een combinatie te maken met een ander merk is het altijd maar de vraag of dit wel een goede match is, wat ten koste kan gaan van jouw performance. Haal alles uit jezelf en kies voor de juiste combinatie!

Kies de juiste plaatsing voor je Severne mastvoet

Om te kunnen windsurfen heb je naast een plank, mast, giek en zeil, een mastvoet nodig. Zoals de naam al aangeeft, plaats je de mast op de mastvoet. De mastvoet zelf plaats je op je surfboard. De mastvoet kan zowel voorop als achterop je board geplaatst worden. Hierbij geldt in grote lijnen:

  • Plaats de mastvoet naar achteren wanneer er veel wind is en/of je een kleiner zeil hebt;
  • Plaats de mastvoet naar voren wanneer er weinig wind is en/of je een groter zeil hebt. Zet in dit geval de giek ook hoger.

Het verschuiven van de mastvoet is een precies werkje. Je merkt namelijk al verschil zodra je de voet enkele centimeters hebt verschoven. Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte plaatsing van je mastvoet is het daarom van belang dat je de voet altijd kleine stukjes verschuift. Markeren van posities kan hierbij heel handig zijn.

Severne artikelen bij Funsport Makkum

Om jouw windsurfuitrusting compleet te maken, bieden we bij Funsport Makkum een ruim assortiment aan Severne windsurfartikelen aan. Maak jouw uitrusting compleet met de volgende onmisbare artikelen:

Severne windsurfartikelen gratis thuisbezorgd

Funsport Makkum heeft een ruim assortiment windsurfmateriaal van het merk Severne dat gemakkelijk online te bestellen is. Laat je Severne windsurfmateriaal thuis afleveren, of kies ervoor om het op te halen in onze watersportwinkel in Makkum. Vanaf een minimum bestelwaarde van € 50.- bezorgen wij je bestelling zelfs helemaal gratis* (exclusief grote pakketten). Meer informatie over onze bezorgvoorwaarden vind je in onze algemene voorwaarden.

De producten voelen en/of testen of heb je behoefte aan meer informatie?

Wil je de masten van Severne voelen, testen of heb je behoefte aan extra informatie? Neem dan contact met ons op via 0515231085 of info@funsportmakkum.nl. Wij voorzien je graag van extra advies zodat jij de beste productkeuze kunt maken. Je kunt natuurlijk ook altijd onze winkel aan de Skillbank 9 in Makkum bezoeken.