Severne Windsurfzeilen | Online bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Severne Windsurfzeilen

Severne, het eigenwijze merk van de (wind)surfwereld. Het bedrijf focust zich enkel en alleen op windsurfen. Het hoofddoel is het creëren van windsurfartikelen, waaronder windsurfzeilen, die jou helpen om windsurfen net zo leuk vinden als zij. ‘Wij zijn geobsedeerd met het creëren van de beste windsurfgear’, aldus het team van Severne. Dit streven maakt dat dit merk erg geliefd is onder surfers over de hele wereld.

4 artikelen  

Verwijder alle

Wat kenmerkt windsurfzeilen van Severne?

De windsurfzeilen van het merk Severne kenmerken zich doordat ze lichter en daardoor meer responsief zijn. Daarnaast zijn alle surfzeilen ontwikkeld en getest door windsurfers in het surfwalhalla van West-Australië. Dit maakt dat jij minder na hoeft te denken over je apparatuur en daardoor meer kan genieten van je windsurfprestaties.

Welk windsurfzeil past bij mij?

Het kiezen van het juiste zeil is van cruciaal belang. Wanneer je tientallen of misschien wel honderden windsurfzeilen op een rij hebt staan, dan is het waarschijnlijk lastig kiezen. Om het iets eenvoudiger te maken, maken we maken onderscheid in vijf soorten windsurfzeilen:

  • Beginnerszeilen: deze zeilen varen makkelijk en zijn eenvoudig op te tuigen. Ze zijn niet te bol, maar wel met een goede voorstuwing zodat je goed vooruitkomt. Belangrijk bij het kiezen van een het juiste beginnerszeil is de maat: niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Wij raden aan om als beginner een kant-en-klare set te kopen, inclusief mast en giek. Op die manier weet je zeker dat je alles in huis hebt om te kunnen beginnen.
  • Freeridezeilen: deze zeilen zijn geschikt voor een grote groep surfers, doordat de zeilen worden gekenmerkt door goede prestaties in combinatie met gebruiksgemak. Ben je een beginner, maar leer je snel? Dan kan je er ook voor kiezen om met een freeridezeil te starten. Severne biedt hiervoor de Turbo GT, Convert en NCX series.
  • Freeracezeilen: de freeracezeilen lijken grotendeels op de freeridezeilen. Freeracezeilen hebben echter twee of drie cambers. Hierdoor is de masthoes iets breder. De cambers zorgen ervoor dat je een beter profiel hebt.
  • Racezeilen: deze zeilen zijn gemaakt om op formula- of slalomboards te varen. De zeilen hebben doorgaans vijf of zes cambers. Racezeilen zijn relatief moeilijk op te tuigen en vergen veel kunde om het zeil goed onder controle te krijgen.
  • Crossoverzeilen: deze windsurfzeilen zijn alleskunners. Ze hebben veel overeenkomsten met freeridezeilen. Crossoverzeilen kunnen echter op zee en op binnenwater gebruikt worden. Ze varen gemakkelijk, geven veel druk en zijn goed manoeuvreerbaar. Severne biedt voor de allround windsurfer de Blade serie windsurfzeilen aan.

Twijfels over welk soort windsurfzeil het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op via 0515231085 of info@funsportmakkum.nl. Wij voorzien je graag van extra advies zodat jij de beste productkeuze kunt maken. Je kunt natuurlijk ook altijd onze winkel aan de Skillbank 9 in Makkum bezoeken.Neem contact met ons op of breng ons een bezoek. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste windsurfzeil!

Bekijk de gehele Severne windsurfcollectie

Ons windsurfassortiment van Severne is op te delen in de volgende categorieën:

Severne windsurfaccessoires

Naast windsurfzeilen, gieken, mastverlengers, trapezes en trapezelijnen, produceert het merk Severne ook nog verscheidene handige windsurfaccessoires. Hierbij kan je denken aan caps en lattenspanners. Maak je windsurfuitrusting compleet met deze handige accessoires van Severne. Severne artikelen koop je online bij Funsport Makkum, dé online winkel voor windsurfartikelen.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht