Severne Gieken / Boom | Online bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Severne Gieken

Wil je het water op om te windsurfen, dan kan een giek niet ontbreken aan je windsurfuitrusting! Immers, je houdt je tuigage, al het touwwerk, bij de giek vast en gebruikt dit onderdeel tevens om spanning aan te brengen op het zeil. Severne maakt verschillende gieken, zodat elk type windsurfer kan worden voorzien van de juist giek. Ben Severne en zijn team zijn maar liefst drie jaar bezig geweest om de ultieme giek te ontwikkelen. Het resultaat: een range van lichte, hoge kwaliteit gieken. Als dé windsurfshop van Nederland, bieden wij, Funsport Makkum, verschillende soorten Severne gieken aan in ons assortiment.

4 artikelen  

Verwijder alle

Welk type Severne giek past bij jou?

In grote lijnen kent de windsurfwereld twee soorten gieken. Enerzijds heb je gieken die zijn gemaakt van carbon en anderzijds zijn er de gieken van aluminium. Nu is de hamvraag: ‘Welke giek past het beste bij jou?’ Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van hoe jij op het water bent. Ben jij een echte waterrat die altijd op het water is te vinden en die koste wat het kost alles uit zijn windsurfgereedschap wil halen? Dan is een Severne giek, die gemaakt is van carbon, jou op het lijf geschreven. Ben jij een sporadische windsurfer die deze sport voornamelijk voor zijn of haar plezier uitoefent, dan raden wij je aan om voor een Severne giek van aluminium te kiezen. Welke giek je ook kiest, de gieken van Severne zijn altijd een stap boven de rest.

Verschillen tussen aluminium en carbon gieken

Het verschil tussen beide gieken zit hem in het formaat zeil waar je mee wilt gaan varen en het bedrag dat je eraan wilt besteden. Aluminium gieken zijn over het algemeen goedkoper, wat deze variant populair maakt onder recreatieve windsurfers. De aluminium gieken van Severne zijn daarnaast lichte en vooral ook hele sterke gieken.

Carbon gieken hebben, ten opzichte van aluminium gieken, een grotere lengte stijfheid. Dit betekent dat een giek die is gemaakt van carbon tijdens het surfen minder meegeeft. Dit maakt het mogelijk dat het zeil snel kan reageren op kleine bewegingen.

Bekijk het gehele Severne assortiment

De makers van Severne richten zich voor de volle 100% op windsurfen. Dit maakt hen uniek, aangezien de meeste merken zich bezighouden met meerdere soorten watersporten. Door zich enkel te richten op windsurfen, blijft hun focus helder en scherp. Deze focus voor detail stopt echter niet bij gieken. Sterker nog, Severne richt zich op de gehele uitrusting die je nodig hebt om goed te kunnen windsurfen. Hierbij kun je denken aan:

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht