The Need for Slalomspeed – Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

The Need for Slalomspeed

Funsport Makkum
26 March 2024

Soms besef je pas hoe sterk een passie is, wanneer je noodgedwongen aan de kant staat. Een heel seizoen niet op het water kunnen staan door een blessure is vervelend. Frustrerend zelfs, als je vaak bij het water bent en veel mensen ziet windsurfen op mooie windrijke dagen. Het gemis deed mij gaandeweg beseffen wat mijn sportieve passie is. Voor mij is er niets mooiers dan slalomspeed, en ik weet nu nog beter waarom!

Wat maakt Slalomspeed zo mooi?

Voor mij is het de adrenalinekick van hoge snelheden, op het randje van controle, afwisselend op ruw of vlakker water, altijd zoekend naar de beste afstelling en fine-tuning van materiaal. En het plaatje is compleet als ik mijn passie en plezier kan delen met surfvrienden op en naast het water.

Materiaal of het poppetje?

Het is in het windsurfen gelukkig lang niet zo extreem als in de Formule 1, waar je in een iets mindere of oudere auto kansloos bent. Bij windsurfen heb je zelf veel invloed. Een snelle doorgeplaneerde gijp en 2 km/h extra topspeed bereik je makkelijker door verbetering van je techniek, dan door een nieuwe vin… Je hoeft echt geen 5 boards, 6 zeilen en 20 vinnen te hebben. Wanneer je een snel Freerace of Slalomboard hebt met 2 goede camberzeilen en 2 goede vinnen, kun al je een breed windbereik afdekken en genieten van heel veel uren plezier en vriendelijke competitie met je surfmaten.

Toch is het voor veel slalomspeed surfers, naast het surfen zelf, ook heel leuk (vooral als het niet waait) om met materiaal bezig te zijn, te discussiëren en te theoretiseren over bodemvormen, downhaul, outhaul, camberspanning, vinlengte, giekhoogte, mastvoet- en voetbandenpositie en nog veel meer. Zelf uitproberen is goed, maar vraag vooral ook je medesurfers om tips of spreek een van de Funsport Makkum teamriders aan op het water of op het strand met je vragen over board- en zeiltrim. Je kunt je natuurlijk ook altijd laten informeren in de shop.

Makkum heeft het, ook voor slalomsurfers!

Alles wat slalomspeed zo mooi en uitdagend maakt kun je op het IJsselmeer bij Makkum in optima forma ervaren. Makkum is een geweldige spot met super veel variatie in omstandigheden, afhankelijk van windrichting en windkracht. Je maakt lange rakken richting afsluitdijk bij Noorden- of Zuidenwind of tussen Kornwerderzand en Workum bij Westenwind. Houd je meer van korte slalomspeed runs en snelle gijpen in de kom van Makkum of van GPS speedsurfen bij Piaam; Makkum heeft het allemaal.

Ik heb de liefde en passie voor het windsurfen in mijn gedwongen surfpauze herontdekt. In die tijd kon ik gelukkig wat surfvrienden en familie blij maken met actiefoto’s en filmpjes, zoals Funsport Makkum teamrider Jens Salomons, hier in actie op zijn slalomset bij een stevige Noordwest 6 Bft, in de kom bij Makkum: https://youtu.be/GHWr7oySRJk

Have Fun & See you on the water!

Luc Salomons – Teamrider Funsport Makkum & Duotone

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht