7 nuttige tips voor beginnende snowboarders | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Nuttige tips voor beginnende snowboarders

7 tips!
06 October 2021

7 nuttige tips voor beginnende snowboarders

Blauwe plekken, dikke knieën, ruzie met de lift en met je gezicht in de sneeuw. Jawel, het leven van een beginnende snowboarder kan zwaar zijn. Maar écht iedereen kan leren snowboarden, dat beloven wij je. Het is een kwestie van doorzetten, vallen en opstaan. Letterlijk in dit geval. Ben je van plan te beginnen met snowboarden? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken! Wij zijn de moeilijkste niet en geven je graag een aantal bruikbare tips waar je echt wat aan hebt. Klaar voor? Daar gaan we dan!

Tip 1. Draag de juiste outfit

Een goed snowboard avontuur begint bij een goede outfit, zo ook voor beginnende snowboarders. Het is belangrijk dat je en juiste outfit draagt die niet alleen warm en waterdicht is, maar ook beschermt tegen een eventuele val. Vallen doe je sowieso als beginnende snowboarder, je kunt dus maar beter goed beschermt zijn! Zorg voor warme en waterdichte schoenen, broek, jas en handschoenen. Doe een goede helm op en voilà, je kunt elke piste aan! Na een paar goede snowboardlessen natuurlijk.

Tip 2. Met welke voet sta je voor?

Het hele idee van snowboarden is dat je met één voet voor staat en één achter. Anders begint het wel erg veel op skiën te lijken natuurlijk. Maar welke voet zet je voor? Goede vraag! Wanneer je rechts voor staat dan noem je dit goofy in snowboardtermen. Sta je toch liever linksvoor? Dan noemen we dit regular. Of je nu goofy of regular bent is geheel persoonlijk. Wil je uit vinden wat jouw voorkeurshouding is? Daar zijn verschillende trucjes voor, maar de beste manier is natuurlijk om in het diepe te springen en te kijken wat beter aan voelt. We kunnen je vertellen, daar kom je gauw achter. Doe bijvoorbeeld alsof je een stukje over het ijs wilt glijden of laat iemand je een klein duwtje geven. Welke voet zet je voor? Dit is een begin.

Tip 3. Kies de juiste schoenen en snowboard

Snowboarden draait allemaal om de juiste grip en gevoel. Het is daarom belangrijk dat je geschikte schoenen draagt en het juiste snowboard. Ze moeten beide passen en zeker niet te groot zijn. Twijfel je over de maat van je schoenen? Kies dan liever voor een maatje kleiner, dan een maatje groter. De lengte van je snowboard hangt vervolgens af van je lengte en gewicht. Hoe je het perfecte snowboard vind vertellen we je zo!

Tip 4. Neem snowboardles

Je hoeft het wiel gelukkig niet meer opnieuw uit te vinden. Wil je dus beginnen met snowboarden en het snowboarden onder de knie krijgen? Neem dan eens snowboardlessen. Online staan er uiteraard erg veel tutorials en je kunt jezelf prima eens testen op de piste, maar wil je op een goede en vlotte manier het snowboard vak onder de knie hebben? Dan raden we zeker aan om snowboardles te nemen. Ga je op vakantie voor het snowboarden? Dan raden wij alvast aan om in Nederland te beginnen met lessen. Zo kun je langer genieten van je snowboard op vakantie!

Tip 5. Oefen op de beginnerspiste

Net zoals onze ogen vaak te groot zijn voor ons maag, onderschatten we het snowboarden ook vaak. Of we overschatten ons eigen kunnen. Het is maar net hoe je het bekijkt. In ieder geval is het aan te raden om te beginnen op de beginnerspiste. Hier kun je alle kneepjes van het vak op eigen tempo leren. Waar je ook op skivakantie gaat, bijna elke locatie heeft wel een beginnerspiste. Oefen eerst eens hier. Gaat dit goed? Probeer dan eens een piste met een hoger niveau. Bouw het rustig op en je komt er wel!

Tip 6. Ogen op de ‘weg’

Dan nu een tweetal tips voor wanneer je daadwerkelijk met je snowboard aan je voeten vastzit op de piste. Het is eindelijk zover, je gaat van de piste af! Het lijkt een open deur, maar in de euforie wordt het vaak vergeten: let op de weg en kijken waar je naartoe wilt. Veel beginners kijken naar hun voeten i.p.v. de piste. Hierdoor wordt de kans veel groter dat je valt. Kijk dus over je voeten heen en vertrouw op jezelf. Kijk altijd vooruit en houdt de focus op de plek waar je heen wilt. Zo ga je veilig van de berg af en kun je zelfs ook nog genieten van het prachtige uitzicht.

Tip 7. Zak door je knieën

Nu je weet waar je heen gaat is het natuurlijk ook belangrijk om de reis zo goed mogelijk af te leggen. Hoe doe je dit? Nou, buig zoveel mogelijk door je knieën! Waarom? Wanneer je je knieën buigt vangen je knieën hobbels veel beter op dan wanneer je je benen recht hebt. Dit helpt je weer meer controle te hebben over het snowboard.

Hoe lang duurt het om te leren snowboarden?

Wanneer je gaat leren snowboarden dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk met je vrienden of familie van de piste af. Toch is het eerst even zaak om daadwerkelijk de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Maar hoe lang duurt het nu eigenlijk om te leren snowboarden? Laten we beginnen met dat dit eigenlijk voor ieder persoon anders is. De één pikt het nu eenmaal sneller op dan de ander. En dit is ook helemaal niet erg. Als beginnende snowboarder zal de eerste dag of dagen even aanpoten zijn, maar over het algemeen kun je wel zeggen dat snowboarden snel te leren is. Na een week kunnen veel beginnende snowboarders al prima van een middelzware piste af.

Waar kun je goed snowboarden?

Waar kun je nu écht goed snowboarden? Wederom een goede vraag, maar ook dit is persoonsgebonden. Over het algemeen kun je als beginnende snowboarden het beste snowboarden op de volgende bestemmingen:

  • Winterberg
  • Ehrwald
  • Breuil-Cervinia
  • Lofer: Les Menuires

Snowboarden als beginnende snowboarden? 7 bruikbare tips!

Kijk eens aan, we zijn alweer aan het einde gekomen van onze beginners snowboard-guide. Wil je beginnen met snowboarden en kun je wel wat tips gebruiken? Met onze 7 tips voor beginnende snowboarders heb je zeker een goede basis wanneer je aan de top van de piste staat! Nu is het tijd om te vallen en opnieuw op te staan. Let op, kijk waar je naartoe wilt en zak goed door je knieën. Ben jij er klaar voor? We zijn benieuwd! Ben je op zoek naar snowboard, schoenen of andere benodigdheden? Met de juiste outfit sta je al met 1-0 voor! Bekijk hier ons aanbod.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht