Kite kopen | Beste Kites voor Kitesurfen | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Kite kopen - North, Naish en Cabrinha kites - Vanaf €459


Online kites kopen

Funsport Makkum heeft voor jou de beste kites verzameld. De meest verkochte freeridekites zijn de Duotone Evo, Duotone Dice, Cabrina Switchblade en de Naish Pivot. Welke kite geschikt is voor jou hangt af van een viertal factoren: het niveau, de windsterkte en de locatie en van de maat van je board. Bekijk ons aanbod kites en kitebarren.

Welke kite is geschikt voor mij? Ben je een beginnende of gevorderde kiter?

Er zijn veel verschillende kites te koop en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, herken jij je hier in? Wij helpen je graag bij de keuze voor de juiste kite, of je nou een beginnende of gevorderde kiter bent.

Freeride kite voor de beginnende en gevorderde kiter

De meeste kiters varen met een freeride kite, dit is voor de gemiddelde kiter de juiste kite omdat het een zeer groot inzetbereik heeft en veel depower. Door de hoeveelheid depower is de freeride kite geschikt voor een groot windbereik, zo hoef je niet snel te switchen naar een grotere of kleinere kite. Ze zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde kiter. De beginnenede kiter heeft voordeel aan de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast leer je snel trucs met de freeride kites en is er dus ook uitdaging voor de gevorderde kiter en de freestyler

De meest verkochte freeridekites zijn de Duotone Evo, Duotone Dice, Cabrina Switchblade en de Gaastra Hatch

Bij ons in de winkel zijn de grootste merken te vinden zoals North kiteboarding, Naish en Cabrina. Deze merken zijn toonaangevend voor de kitemarkt. Zij leveren topkwaliteit kites en zijn erg ver in de ontwikkeling van nieuwe shapes. Mocht je nog twijfelen voor welke kite je moet kiezen dan helpen wij jou er graag mee.

Zonder kitebar kan je niet kiten

Er zijn 2 soorten kitebarren op de mark, dat zijn barren met 4 lijnen en barren met 5 lijnen. De meeste kites zijn gemaakt voor barren met 4 lijnen wat het gebruiksgemak aanzienlijk verbeterd. De lijnlengtes op een kitebar zijn ongeveer 22 meter, het ene merk gebruikt soms iets langere lijnen als het andere merk. Deze lijnen rekken haast niks meer op en zijn erg sterk.

De kitebarren zijn nu nog veiliger

Op het gebied van kitebarren is er de laatste jaren veel ontwikkeling geweest, dit ging vooral om het safetysysteem, bij veel merken werkte deze niet erg goed in noodsituaties. Dit probleem is bij de grote merken Duotone kiteboarding, Cabrina en Gaastra niet van toepassing. Daarom is kitesurfen niet meer zo gevaarlijk als een hoop mensen denken en voor iedereen toegankelijk van jong tot oud.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht