Windsurf set kopen bij Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel


Met windsurfen heb je de perfecte combinatie van surfen en zeilen in één. Onze windsurf sets, bestaande uit onder andere een windsurfboard, zeil en mast, zijn dan ook een must om de wind te vangen en over het water te glijden. Bij Funsport Makkum hebben we diverse soorten windsurf sets in ons assortiment. Bekijk ons ruime aanbod online of kom gezellig langs in onze winkel in Makkum.

Complete windsurf set kopen bij Funsport Makkum

Als beginnende windsurfer is het vaak nog niet helemaal duidelijk welk materiaal je nou precies nodig hebt. Daarom hebben we speciaal voor de beginners diverse windsurf sets samengesteld. Al deze sets zijn 100% vaarklaar en bevatten alle accessoires die je nodig hebt om het water op te gaan. Daarbij komt dat onze complete windsurf sets scherp geprijsd zijn en zijn daardoor een goede keuze om je op weg te helpen bij de eerste stappen in het windsurfen.

Belangrijkste onderdelen van een windsurf set

Onze windsurf sets bestaan uit een aantal onderdelen, namelijk:

Het windsurfboard

Het windsurfboard is uiteraard het essentiële onderdeel van een windsurf set. Windsurfboards zijn er in verschillende maten en vormen, geschikt voor verschillende niveaus en stijlen van windsurfen. Voor beginners zijn er stabiele en brede boards die zorgen voor meer stabiliteit en gemakkelijke balans, terwijl gevorderde windsurfers vaak kiezen voor smallere en snellere boards voor betere prestaties en manoeuvreerbaarheid.

Het windsurfzeil

Het windsurfzeil kun je zien als de milieuvriendelijke "motor" van de windsurf set. Het vangt de wind en zorgt voor de voortstuwing van het board over het water. Net als de boarden zijn ook de windsurfzeilen in verschillende maten en ontwerpen verkrijgbaar. De keuze van het zeil hangt af van verschillende factoren, zoals je niveau, gewicht en de windomstandigheden. Voor beginners zijn er vaak zeilen met een kleinere maat, die gemakkelijker te hanteren zijn en minder kracht van de wind vereisen.

De mast

De mast is de verticale paal die het zeil verbindt met het windsurfboard. Het zorgt voor stabiliteit en stijfheid van het zeil tijdens het windsurfen. Masten zijn er in verschillende lengtes en materialen, een stijvere mast is geschikt voor meer gevorderde windsurfers die op zoek zijn naar betere prestaties en snelheid, terwijl een flexibelere mast geschikt is voor beginners, omdat het gemakkelijker is om te controleren.

De mastverlenger

De mastverlenger is een stuk uitrusting dat je gebruikt om de mast te verlengen en het zeil hoger boven het water te plaatsen. Hierdoor kun je meer controle uitoefenen op het zeil en de richting van het board. De keuze hangt af van je lengte, vaarstijl en de windomstandigheden.

De giek

De giek is het horizontale deel van de windsurf set dat je vasthoudt tijdens het windsurfen. Je gebruikt de giek om het zeil te bedienen en controle uit te oefenen over je board.

Een baseplate

Een baseplate is een belangrijk onderdeel van een windsurf set en gebruik je om de mast te bevestigen aan het windsurfboard. De baseplate zorgt voor een solide en veilige verbinding tussen de mast en het board, waardoor je de controle over het zeil en het board behoudt tijdens het surfen.

Een optrekkoord

Een optrekkoord is een touw of koord dat je gebruikt om het windsurfzeil uit het water te trekken en rechtop te zetten voordat je begint met windsurfen.

De geschikte windsurf set uitkiezen

Als beginnende windsurfer wil je graag snel de basis onder de knie krijgen en genieten van het windsurfen op het water. Een complete windsurf set is dan ook vaak de uitkomst. Bij het kiezen van een windsurf set voor beginners wordt vaak gekozen voor een wat breder board met veel volume, omdat dit zorgt voor stabiliteit en gemakkelijkere controle. Deze boarden zijn in de meeste gevallen gemaakt van HRS (High Resistance Skin) materiaal, dat ervoor zorgt dat ze tegen een stootje kunnen.

Kosten windsurf set

De kosten van windsurf sets variëren door de producten die in de set zitten. Controleer daarom ook altijd bij de door jou gekozen set welke producten erin zitten en of deze producten ook geschikt zijn voor jouw niveau.

Wil je advies? Kom langs in onze winkel

Heb je vragen over een van onze windsurf sets of weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kom dan langs in onze winkel in Makkum of neem contact met ons op via info@funsportmakkum.nl of 0515231085. We denken graag met je mee.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht