Windsurf Foil | Online shop

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Windsurf Foil

Wat is windsurf Foilen?

Een nieuwe dimensie in het windsurfen.

0 artikelen  

Verwijder alle

Geen resultaten.


Een nieuwe manier van windsurfen, dat is met weinig wind toch planeren met een relatief klein zeil, ongeveer vanaf 8-9 knopen en zeilmaat 6 m2. Het windsurf foilen is supergaaf, in plaats de tegenwerking van de golven zweef je boven de golven wat een aparte dimensie aan het windsurfen geeft, je voelt niets je hoort alleen het ruizen van de wind, het is net of je op een vliegend tapijtje zit.

Het principe van de hydrofoil is exact dezelfde als het principe van een vliegtuigvleugel. In het geval van de hydrofoil zijn er twee vleugels, één aan de achterkant (ter stabilisatie) en een aan de voorkant. De vleugels zijn gevormd om de waterdruk naar beneden af te buigen, waardoor de derde wet van Newton van toepassing is, waarbij de opwaartse beweging (hydronamische opstuwing) wordt toegepast op de foil.

Is Foilen duur?

Je hebt een board nodig waar de vinkast extra is van verstevigd, tuttle box en het liefst met een breede tail, een Foil koop je vanaf €799.00.

Tegenwoordig zijn er boards op de markt waar de vinkast al extra van is verstevigd, Fanatic Gecko, Starboard, Naish

Een foil is goedkoper dan wanneer je een grootzeil met mast en giek wilt aanschaffen.

Wing

Levert geïnverteerde stuwkracht om de hoofdvleugel in balans te brengen en gemakkelijke controle en stabiliteit te behouden. Bij de meeste foils zijn de wings verstelbaar zodat je ze naar eigen keuze kunt instellen naar gewicht van de surfer of tijdens het leerproces.

Zwaardere personen, vooral bij lichte wind of tijdens het leerproces, geven misschien de voorkeur aan iets meer stabiliserende kracht dan de neergeklapte achtervleugel. Tegelijkertijd kun je, vooral bij sterke windomstandigheden een neutrale positie vinden die overmatig lift en de differentiële hoek tussen twee vleugels verkleint door de staart iets omhoog te kantelen.

Mast

De mast is een van de belangrijkste onderdelen van de foil, daar die het vaargedrag van je foil sterk beïnvloed. Samengevat zijn er 3 maten masten:

Korte mast (- 60 cm) bedoeld voor les, de geringe hoogte vermindert valpartijen en bevordert het leren.

Medium mast (- 90 cm) deze mastlengte wordt het meest gebruikt - Freeride.

Lange mast (meer dan 100 cm) wordt uitsluitend voor wedstrijden gebruikt, omdat ze beter functioneren bij hoge golven en scherper aan de wind kunnen varen.

De mast is verschillende materialen verkrijgbaar, carbon deze is stijver en betere performance maar duurder dan aluminium.

De stabilisator

De voorste foilwing wordt in balans gehouden door de stabilizer. Dit gedeelte bepaald de horizontale stabiliteit van de windfoil.

Fuselage

De verbinding tussen de frontwing, stabilisator en foilmast. De krachten die hierop uitwerken zijn enorm. Kies in het begin voor een langere fuselage, dat komt de vaareigenschappen ten goede. Het geheel ligt dan rustiger op het water.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht