Mast nodig? | Duotone zeilmasten | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

  • *Vanaf €50,00 geen verzendkosten binnen Nederland.
  • ** m.u.v. boards
  • ** m.u.v. van zeilen nieuw met 50% korting of meer worden verzendkosten berekend.
  • ** m.u.v. van gebruikte zeilen en boards.


Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Duotone Masten

Duotone Masten

Duotone is een van de grootste spelers in de kite- en windsurfwereld. Dit komt mede doordat Duotone enkel gebruikt maakt van hoogwaardig en sterk materiaal voor haar producten. Maar goed ook, want tijdens het windsurfen maakt u het liefst gebruik van een kwalitatieve windsurf-uitrusting voor de optimale watersport beleving.

1 artikelen  

Verwijder alle

Welke windsurf mast moet u kiezen?

Vaak wordt opgemerkt dat men de prioriteit heeft liggen bij andere windsurf materialen, zoals: het board en het zeil. Zonde! De prestaties van een windsurf uitrusting worden namelijk gevormd door alle onderdelen, samen als geheel. Wanneer het windsurfzeil, het windsurf board, de windsurf mast en de giek in evenwicht op elkaar zijn afgestemd, levert dit de beste prestaties op. Maar welke windsurf mast past dan het best bij u?

Bij het maken van deze keuze moet u een aantal dingen bepalen. Zo moet u weten hoeveel procent carbon de mast moet zijn, welke diameter de mast moet hebben en welke buigingscurve het zeil vereist.

Percentage carbon

Het aantal procent carbon waar uw voorkeur ligt, hangt samen met de voorkeur in gewicht waarmee u wilt zeilen. Hoe hoger het percentage carbon, hoe lichter de windsurf mast. Hoe minder gewicht u aan boord heeft, hoe sneller u kunt zeilen. Duotone biedt u hierin verschillende percentages aan, zodat er altijd een keus is, afgestemd op uw wens.

Diameter windsurf mast

Als het om diameter gaat, kiest u bij Duotone uit de Standard Diameter Mast (SDM) of Reduced Diameter Mast (RDM). Wanneer u vaker met een wavezeil op pad bent, dan is RDM een goede keus. Door een kleinere diameter te hanteren kan de windsurf mast een grotere wanddikte hebben zónder zwaarder te worden dan een SDM windsurf mast. Zo is de mast sterk genoeg voor wanneer u wilt windsurfen in de golven.

Buigingscurve mast

Er zijn 3 verschillende buigingscurves waar u uit kunt kiezen. De meest voorkomende is de Constant Curve, aangezien dit de meest universele variant is. Deze windsurf mast buigt over de gehele lengte, evenveel. Daarnaast kunt u ook kiezen uit de Hard Top mast en Flex Top mast. De naam verklapt al hoe de steel in de vork zit: de Hard Top mast is in de bovenste helft iets stijver dan in de onderste helft, wat bij de Flex Top precies andersom is. Hier is de onderkant iets stijver dan de bovenste helft van de windsurf mast.

Heeft een Duotone windsurfzeil? Kies dan ook een Duotone Mast!

Een windsurf mast koopt u altijd afgestemd op het zeil waar u mee vaart. Wanneer alle onderdelen van hetzelfde merk zijn, scheelt dit u een hoop werk. De fabrikant heeft dit namelijk al gedaan tijdens het samenstellen van zijn productlijn, om te komen tot de beste windsurf-uitrusting. Wilt of heeft u onderdelen van Duotone? Maak de set compleet en kies ook een Duotone Mast!

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht