Kiteboard kopen? Kitesurfboards al vanaf €249,- | Funsport Makkum

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Kiteboard kopen - kite shop Funsport Makkum


Kiteboards, van twintipboards tot waveboard

Ben je op zoek naar een freestyleboard om toffe trucs te doen? Of heb je liever een twintipboard of waveboard? In onze webshop vind je alle bekende merken als De North Gonzales, Cabrina, Brunotti, North X-ride en meer. Op deze manier ben je altijd verzekerd van kwaliteit. Wat het beste kiteboard is voor jou hangt natuurlijk af van je vaarstyle en gewicht. Houdt hier dus rekening mee als je een board wilt kopen. Bekijk hieronder het gehele assortiment.

Welke kiteboard is geschikt voor jou?

De kitemarkt kent veel verschillende kiteboards: Twintipboards die onder te verdelen zijn in freeride boards, freestyle boards en crossover boards. Daarnaast heb je ook nog boards voor in de golven die noem je waveboards, deze vaar je zonder voetbanden. De meeste kiters varen op twintips dit zijn boards die je twee kanten op kan varen en sta je vast in voetstraps zodat je het board aan je voeten vast blijft zitten. Freerideboards zijn boards om lekker heen en weer te varen en af en toe een grote sprong te maken, deze boards hebben een niet al te hoge stijfheid en varen daardoor erg comfortabel.

Bekende freeride boards zijn De North Gonzales, Cabrina Spectrum en de Gaastra Xenon.

Freestyle boards worden gebruikt om trucs te doen die vaak zijn afgekeken uit het wakeboarden daarom worden deze trucs ook wel wakestyle genoemt. De North Gonzales, Cabrina Spectrum en de Gaastra Xenon hebben een hoge stijfheid om een goede afzet te krijgen. Deze boards zijn niet heel geschikt voor de beginnende kiter.

Bekende freestyleboards zijn de Brunotti Youri Zoon, North teamseries en de Naish Dub

Daarnaast heb je nog crossover boards die zitten tussen deze twee type boards in en zijn dus erg ruim inzetbaar. Deze kiteboards zijn dus iets stijver als een freerideboard en wat flexibeler als een hardcore freestyleboard. De Brunotti Youri Zoon, North teamseries en de Naish Dub zijn de meest populaire freestyle boards.

Bekende crossover boards zijn de North Jaime en de North X-ride.

Naast deze twintips zijn er ook nog waveboards op de markt die zijn gemaakt om in de golven te kitesurfen en worden dus ook alleen maar gebruikt op bijvoorbeeld de Noordzee. Dit is dus een hele andere tak van kitesurfen en is dus maar voor een beperkte doelgroep geschikt. De meest populaire crossover boards zijn de North Jaime en de North X-Ride.

ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE AANBIEDINGEN

Schrijf je in en ontvang 5% korting!

* Velden zijn verplicht