Severne Alien Foil Windsurfboard 2021 online kopen?

Eigen bezorgservice

Gratis verzending vanaf €50,-* binnen NL

Levertijd: streven binnen 1-2 werkdagen

Fysieke winkel

Severne Alien Foil Windsurfboard 2021


Severne Alien Foil Windsurfboard 2021
Afbeelding van Severne Alien Foil Windsurfboard 2021
Afbeelding van Severne Alien Foil Windsurfboard 2021
Afbeelding van Severne Alien Foil Windsurfboard 2021
Afbeelding van Severne Alien Foil Windsurfboard 2021

Vanaf: € 2.379,-

Black Friday: gebruik FSMBF2021 voor 10% extra korting op alles!


Omschrijving

Freeride folie

De Severne Alien is puur ontworpen als een windsurffoilboard. Een functioneel foil windsurfboard met verfijnde details dat het foilen zowel toegankelijk als wenselijk maakt.

De verschillen tussen de Alien en een normale freeride board zijn talrijk; shape, lengte, rocker, houding, vrijwel alles. Bij de Alien is er een board ontwikkeld speciaal voor het foilen, de nieuwe geometrie werkt samen met de foil en de rig om balans en een nieuwe windsurfwereld te bieden aan elke competente windsurfer.

FUNCTIONEEL COMPACT

VOLUME: De volumeverdeling is erg belangrijk op een foil board, omdat het bij veel lichtere wind kan worden gebruikt dan dat je waterstart nodig hebt. De Alien heeft voldoende volume naar voren om traditionele opwaartse techniek met één voet aan weerszijden van de mastbasis mogelijk te maken. Veel volume in de achterste helft van het board zorgt ervoor dat je in de voetbanden kunt komen voordat het board zelfs maar beweegt, en dan kick-start op de foil.

LENGTE: Een kortere lengte vermindert de hefboomwerking en lift die de foil nodig heeft om de plank uit het water te halen en daar te houden. De Alien is dus veel korter dan normale freeride boards, maar heeft toch voldoende lengte om het nose gebied te kunnen gebruiken voor down-force bij hoge snelheden, waarbij de lift van de foil wordt gebalanceerd.

BREEDTE: De breedte van het board komt overeen met de breedte van de foils waarvoor het is ontworpen. Te breed en het board heeft te veel invloed op de foil. Te smal en de foil kan bepalen waar het board naartoe gaat. Dus we balanceren het - Alien-breedtes zijn 65-75 cm breed en ontworpen voor foil met vergelijkbare breedte.

Als je iets probeert te laten vliegen, is licht goed. Elk extra gewicht vereist meer lift van de foil, dus de absolute noodzaak van elk element wordt zorgvuldig geëvalueerd. De Alien is speciaal ontworpen voor windsurfen en windsurffoils gebruiken Tuttle-bases, dus er is een enkele versterkte diepe Tuttle-box gemonteerd.

Vliegen boven de chop elimineert de meeste impact, dus dunnere dek maken gewichtsbesparing mogelijk.

Elke leerervaring brengt een paar fouten met zich mee, dus toegevoegde nose verstevigingen helpen schade te minimaliseren. En er zijn nieuwe zijvlakken geplaatst om het klimmen op het board tijdens het starten aan te kunnen. Met het verminderde zwenkgewicht van de korte boardlengte zijn deze toevoegingen uitgebalanceerd.

Volledig PVC-sandwich met carbon- en S-glas maken dit een hoogwaardig product.

Specificaties

Artikelnummer: 
-
EAN nummer: 
-
Voorraad: 
2 stuks
Leverancier:
Fox Sports
 
New:
ja
Merken:
Severne
Soort:
Foil boards
Bouwjaar:
2021
Google Shopping:
Windsurfen Windsurfboards Windsurf foil freeride boards