JP Australia windsurfing

Jason Polakow richte in 1997 JP Australia op en introduceerde hij de eerste windsurfboards bij ISPO in hetzelfde jaar. JP Australia heeft een breed assortiment aan windsurfboards o.a. waveboards, freestyle-wave boards , freeride-boards zoals de JP Magic Ride en Super Ride, slalom-boards zoals de Super Sport, beginners-windsurfboard zoals de Explorer Sinds 2017 is het assortiment verbreed met Foil windsurfboards. Een nieuwe manier van windsurfen, met weinig wind toch planeren met een relatief klein zeil, ongeveer vanaf 8-9 knopen en zeilmaat 6 m2. Het windsurf foilen is supergaaf, in plaats de tegenwerking van de golven zweef je boven de golven wat een aparte dimensie aan het windsurfen geeft. Nieuw in het assortiment in 2018 zijn de opblaasbare windsurfboards zoals de planerende MagicAir, het voordeel van Inflatables is het transport en berging, Tegenwoordig produceert het bedrijf windsurf- en stand-up paddle boards, windsurf-accessoires en strandkleding en is het actief als sponsor van onder andere de Aloha Classic in Ho'okipa op Maui. Het bedrijf maakt nu deel uit van de Pryde Group.

Polakow werd op 12-jarige leeftijd motorcrosskampioenschappen en begon op dezelfde leeftijd windsurfen te leren. In 1989 werd hij Australisch nationaal kampioen en professionele windsurfer en begon in 1990 in de PWA World Tour. In hetzelfde jaar bereikte hij de tweede plaats in het algemeen klassement van Wave en kon hij de toenmalige permanente wereldkampioen Robby Naish achter zich laten. Op basis van het vaarnummer van Naish (US-1111), zijn rolmodel uit jeugddagen, gebruikte Polakov sinds het begin van zijn professionele carrière het zeilnummer KA -1111.

In 2010 nam Polakov afscheid van de Windsurf PWA World Tour en heeft zich sindsdien toegewijd aan windsurfen en surfen en woont op Maui.

"Toen ik wedstrijden surfde, ging het er altijd om hier te zijn en daarheen te moeten gaan ... Tegenwoordig reis ik naar plaatsen waar de omstandigheden zeer uitdagend zijn. Plaatsen waar mijn vaardigheden en conditie op de proef worden gesteld en waar het er echt toe doet. Als de surfomstandigheden met grote golven zijn is dit het beste gevoel ter wereld, dat is waar ik voor leef. "