De helm is in het hedendaagse wintersportbeeld niet meer weg te denken! De veiligheid van de wintersport is alleen maar verbeterd. Koop online uw snowboardhelm bij de webshop van Funsport Makkum:

23 artikelen  


Hoe kies je de juiste snowboardhelm?

Waar moet je op letten bij het kopen van snowboard helm?

  • Neem vooral de tijd, pas je helm in ieder geval en let niet teveel op design. De kleur en de vorm is leuk, maar veiligheid gaat voor alles.
  • Koop een helm met de aanduiding CE EN 1077; alleen dan weet je zeker dat de ski- en snowboardhelm is gekeurd en aan de minimumeisen voldoet op het gebied van veiligheid.
  • Koop een kinderhelm nooit op de groei, ook lijkt dat nog zo’n goed plan. Een kinderhelm kan namelijk best lang meegaan, omdat het hoofd van een kind relatief gezien het minst snel groeit van het hele lichaam. Tegenwoordig hebben kinder-/jeugdhelmen ook vaak een verstelmogelijkheid waardoor ze kunnen 'meegroeien'. Let er daarnaast op dat je niet zomaar een kinderhelm overdraagt aan een ander kind, ook hier moet er zeker gecontroleerd worden op de pasvorm en de maat.
  • De helm moet comfortabel zitten, ook de warmte is belangrijk, de warmte moet tijdens het intensief skiën of snowboarden natuurlijk weg kunnen maar in een helm koude oren krijgen is niet de bedoeling.
  • Het zichtveld moet niet belemmerd worden door de helm
  • Het bedienen van de helm met handschoenen aan, dat is in de praktijk handig
  • Een dikke riem heeft voorkeur ten opzichte van een smalle riem, een smalle riem kan irritaties veroorzaken.

Wil je een nieuwe wintersporthelm of kinderhelm kopen?

Snowboardland.nl, de webshop van Funsport Makkum, heeft een grote diversiteit in (snowboard)helmen voor jou en de kinderen geselecteerd. Je vindt hier wintersporthelmen van de merken: Bollé, Sinner, Smith en Red. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek welke helmen wij aanbieden!

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van je wintersport helm? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!