Online snowboard helmen en skihelmen kopen

16 artikelen  


Online snowboard helmen en skihelmen kopen

In sommige wintersport gebieden geldt er een helmverplichting, vaak tot een bepaalde leeftijd. Maar los van de verplichting wordt het aangeraden om een skihelm of snowboardhelm te dragen. Een helm draagt bij aan de veiligheid en ernstig hoofdletsel voorkomen. Wil jij veilig op wintersport? Bekijk de wintersport helmen voor heren en dames: skihelmen en snowboardhelmen met en zonder skibril en van verschillende constructies: hard shell, in-mold technologie en hybride. Online wintersport helmen kopen doe je bij Funsport Makkum. Profiteer van de aanbiedingen.

De juiste snowboardhelm kopen?

Waar moet je op letten bij het kopen van snowboard helm?

  • Neem vooral de tijd, pas je helm in ieder geval en let niet teveel op design. De kleur en de vorm is leuk, maar veiligheid gaat voor alles.
  • Koop een helm met de aanduiding CE EN 1077; alleen dan weet je zeker dat de ski- en snowboardhelm is gekeurd en aan de minimumeisen voldoet op het gebied van veiligheid.
  • Koop een kinderhelm nooit op de groei, ook lijkt dat nog zo’n goed plan. Een kinderhelm kan namelijk best lang meegaan, omdat het hoofd van een kind relatief gezien het minst snel groeit van het hele lichaam. Tegenwoordig hebben kinder-/jeugdhelmen ook vaak een verstelmogelijkheid waardoor ze kunnen 'meegroeien'. Let er daarnaast op dat je niet zomaar een kinderhelm overdraagt aan een ander kind, ook hier moet er zeker gecontroleerd worden op de pasvorm en de maat.
  • De helm moet comfortabel zitten, ook de warmte is belangrijk, de warmte moet tijdens het intensief skiën of snowboarden natuurlijk weg kunnen maar in een helm koude oren krijgen is niet de bedoeling.
  • Het zichtveld moet niet belemmerd worden door de helm
  • Het bedienen van de helm met handschoenen aan, dat is in de praktijk handig
  • Een dikke riem heeft voorkeur ten opzichte van een smalle riem, een smalle riem kan irritaties veroorzaken.

Wil je een nieuwe wintersporthelm of kinderhelm kopen?

Funsport Makkum heeft een grote diversiteit in (snowboard)helmen voor dames, heren en kinderen geselecteerd. Je vindt hier wintersporthelmen van de merken: Bollé, Sinner, Smith en Red.

Persoonlijk advies van de professionals

Liever een persoonlijk advies bij het kopen van je wintersport helm? Kom dan gerust eens langs en laat u zich adviseren door ons ervaren personeel. Graag tot ziens bij Funsport Makkum!