Select Hotrod speed vin powerbox online kopen?

Select Hotrod speed vin powerbox


Select Hotrod speed vin powerbox
Afbeelding van Select Hotrod speed vin powerbox
Afbeelding van Select Hotrod speed vin powerbox

Vanaf: € 165,-


Omschrijving

Select wilde een nieuwe speedvin op de markt brengen, die de voordelen van ‘ease of sailing’ combineert met de efficiency van de Select Crossfire en Caspar speed series. Ze riep daarbij de hulp in van Peter de Wit en Caspar Verhaagen, die de Select Hotrod ontwierpen.

Belangrijkste doelstelling was om een nieuwe speedvin te ontwikkelen die nog eenvoudiger inzetbaar moest zijn dan de Select Crossfire. Met name bij condities waar een widebase vin het goed doet en een high aspect vin (bijvoorbeeld de Crossfire) het moeilijk krijgt. De best of both worlds dus. De Hotrod outline en het profiel zijn van kort naar lang geoptimaliseerd voor het doel en de condities. De Select Hotrod is geschikt voor iedereen die hard wil gaan, van beginnende speedsurfer tot pro. Select was dan ook meteen enthousiast bij het zien van de eerste ontwerpen, en zag de enorme potentie van de nieuwe vin.

1. De maatkeuze is veel minder kritisch dan bij high aspect vinnen

2. Duidelijk gemakkelijker “op” de vin te varen dan alle geteste vinnen in dezelfde lengte

3. Op “just planing” lage snelheid extreem goed te controleren

4. Extreem snel op een halvewindse koers en kan enorm goed overweg met de extreme power die bij halvewind varen vrij komt.

5. Vliegen over de chop is duidelijk beter te controleren

Peter: “ ‘Easy going’ en ‘well behaved’ vormen de uitgangspunten bij deze nieuwe speedvin van Select. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om echt hard te gaan. Deze speed vin levert altijd de performance die bij de condities past, bij welke snelheid, watercondities en koers je ook vaart. De Select Hotrod combineert het comfort van een widebase vin en de power en efficiency van een high aspect vin. Daarbij was Select erg blij met de inzetbaarheid van de totale range; de Select Hotrod blijkt in de vele tests voor een groot publiek een top performer.”

Caspar: “Simpelweg een widebase maken vonden we geen optie, omdat het rendement van een widebase gewoon slecht is. Je geeft dan teveel potentiële snelheid weg. De Select Hotrod heeft de unieke eigenschappen van een widebase en high aspect vin in zich, zonder concessies te doen aan de basismodellen. Select kan nu ook vinnen uit uniek materiaal frezen, dit geeft een paar extra variabelen, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. In de testfase kregen we zonder uitzondering positieve feedback van (speed-) surfers, zowel in het extreme high speedbereik op vlak water als op typische binnenmeer chop.“

Specificaties

Artikelnummer
-
EAN nummer
-
Voorraad
10+ stuks
Leverancier
Equipe trading
Soort
speed vin
Google Shopping
Windsurfen Vinnen Slalom race vinnen
Merken
Select