Kitesurfles


Kitesurfles voor beginners en gevorderden in Friesland|Funsport Makkum

Wil je kitesurfles volgen van ervaren instructeurs? Bij surfschool Funsport Makkum leren wij jou kitesurfen aan het IJsselmeer in Friesland, Kornwerderzand. Dit is de ideale spot voor kitesurfles vanwege het ondiepe water. Hier kun je het kiten makkelijk onder de knie krijgen. Onze ervaren, gecertificeerde kitesurfinstructeurs leren jou het kitesurfen op een veilige manier in kleine groepjes.

Daarnaast bieden wij kitesurfles voor gevorderden aan die hun techniek willen verfijnen. Voor elk niveau hebben wij kitesurflessen, zowel in groepslessen als privélessen. Bekijk hieronder onze verschillende lesprogramma's.

Kitesurflessen voor beginners in Friesland| Beginnerscursus Theorie en praktijk | €105,00

Altijd al eens willen leren kitesurfen? De kitesurfschool heeft kitesurfen lessen voor beginners ontworpen. De kitesurfles is ingericht voor 2 tot 3 personen en is zo opgesteld dat elke startende kitesurfer de instap in deze fantastische sport gemakkelijk en veilig kan maken.

De kitesurfles is opgedeeld in twee gedeelten, namelijk een theorie en praktijk gedeelte. In het theoriedeel wordt geleerd wat het windvenster is, hoe de kite op te pompen is, hoe de lijnen te bevestigen zijn, hoe de veiligheidssystemen werken en waar allemaal op gelet moet worden qua weer en locatie.

In het praktijkdeel van het leren kitesurfen wordt geleerd hoe je moet starten, landen, controleren en de kite kan besturen in het windvenster, bodydraggen, waterherstart (relaunch van de kite) en de waterstart met board.

Na afloop van elke kitesurfles bieden wij de cursist de mogelijkheid om éénmalig voor een bedrag van €10,- de ‘Vorderingenstaat Kitesurfcursus' van het Watersportverbond aan te schaffen. Met deze pas kan de cursist bij elke KNWV aangesloten kitesurfschool zijn vervolgcursus doorlopen, waaronder bij ons: Funsport Makkum.

Wat kost een kitesurfles voor beginners?

Lesduur: 3 uur
Prijs: € 105,- (per persoon, inclusief materiaal en wetsuit, exclusief surflaarsjes)Vervolg les kitesurfen| €35,00 per uur

De vervolgcursus voor 2 tot 3 personen is een voortzetting van de beginnerscursus en kan alleen met KNWV pas/vorderingenstaat gevolgd worden die je kan krijgen na de eerdere beginnersles. Tijdens deze vervolgcursus zal vooral naar de zelfredzaamheid worden gekeken en worden de oefeningen verdiept.

Denk hierbij aan het zelfstandig opbouwen van de kite, kite controle, bodydrag, waterherstart (relaunch) van de kite in ondiep water en de waterstart met board. Ook de relaunch van de kite in diep water, ruime-, halve- en aan de wind varen, gijpen, springen en basis tricks behoren tot het programma. Dit in overleg met de instructeur en afhankelijk van de snelheid waarmee de cursist de aangeboden kiteles doorloopt.

Wat kost een vervolgcursus voor kitesurfles

Lesduur: minimaal 2 uur
Kosten: € 35,- (per uur, per persoon. Inclusief materiaal, exclusief surflaarsjes)


Privé kitesurfles in Makkum Friesland | Persoonlijk lesprogramma

Privé kitesurflessen, een persoonlijk geschreven lesprogramma voor zowel beginners als gevorderden. Heb je behoefte aan kennis over kite controle, relaunch van de kite, waterstart met board, ruime-, halve- en aan de wind varen, of andere tips & tricks dan is deze kiteles iets voor jou! De kiteles wordt één op één met jou en de kitesurf instructeur gegeven en op jouw wensen en niveau afgestemd.

De kosten van een privé kitesurfles

Lesduur: minimaal 2 uur
Kosten: € 60,- (per uur, inclusief materiaal, exclusief surflaarsjes)


Aanbieding: 10 lesuren kitesurfen met de Ticket to Ride voor €295,00

Aanbieding van de kitersurfschool in Makkum: De Ticket to Ride zijn 10 uren kitesurfles die over het gehele seizoen afgenomen kunnen worden per 2 uur. Je doorloopt hetzelfde programma als bij de beginners- en vervolglessen.

Aan het eind van de kiteles kunnen de meeste cursisten zelfstandig varen. Lever na het laatste lesuur van de Ticket to Ride uw kaart in! Wij verloten aan het eind van het seizoen een North Kiteboard!

Lesduur: 10 uur
Kosten: € 295,- (voor 10 uur. Inclusief materiaal, exclusief surflaarsjes)


Bedrijfsfeest, vrijgezellenfeest of schooluitje? Kitesurf groepslessen in Friesland

De groepslessen bestaan uit minimaal 8 personen en één instructeur. Groepslessen zijn ideaal voor bedrijven, vriendengroepen, of schoolklassen als uitje die kennis willen maken met de basistechnieken van het kitesurfen.

Ook kan het uitstekend dienen als een actief programma tijdens een vrijgezellenfeest. Je ruikt als het ware even aan de sport. Indien gewenst kunnen wij na afloop van de groepslessen een volledige BBQ verzorgen op het strand van Makkum (prijs inclusief BBQ is in overleg).

Lesduur: 2 uur
Kosten: € 25,- (per persoon, minimaal 8 personen per groepsles, inclusief materiaal, exclusief surflaarsjes en BBQ)


Vorderingenstaat Kitesurfcursus

Na afloop van elke kiteles bieden wij de cursist de mogelijkheid om eenmalig voor het bedrag van €10,- de Vorderingenstaat Kitesurfcursus van het Watersportverbond aan te schaffen. Op deze vorderingenstaat worden alle competenties ingevuld c.q. bijgehouden welke je tijdens de kiteles voldoende beheerst.

Zijn alle competenties behaald? Dan wordt de vorderingenstaat afgesloten met de pasfoto van de cursist en sticker van de Watersport Academie. Altijd leuk als herinnering.

Met deze internationaal erkende pas kan de cursist overal ter wereld aantonen dat hij/zij voldoende bekwaam is om de kitesurf sport veilig te beoefenen en b.v. Kitesurf materiaal te huren.

Kosten: € 10,-

Schrijf je in voor kitesurflessen van Funsport Makkum en binnenkort zien we jou op het water

Geïnteresseerd in één van onze leuke kitesurflessen? Voor meer informatie over boekingen van kitesurflessen, zowel privé als in groepen kunt u bellen naar 0515 - 231085. Mailen kan ook naar les@funsportmakkum.nl.